Otthon / Ország-Világ / Többen fordulnak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel
MTI Fotó: Honéczy Barnabás

Többen fordulnak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel

Mérsékelten nőtt az influenza miatt orvoshoz forduló betegek száma a múlt héten: február 15. és 21. között 47 300 ember, az előző hetinél 8 százalékkal több beteg kereste fel orvosát – közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb, szerdai jelentésében.

Az összegzés szerint az év 7. hetében tizennégy megyében emelkedett, Budapesten és Baranya megyében nem változott, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Komárom és Nógrád megyében csökkent az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva.

Tolna megyében a betegek száma egy hét alatt kétszeresére, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Zala megyében több mint másfélszerese nőtt. Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyében a 6. héten tapasztalt igen magas megbetegedési érték után 30, illetve 20 százalékkal csökkent az influenza miatt orvosukat felkeresők száma; a két megyében már tetőzött az influenzajárvány.

Az elmúlt héthez viszonyítva az orvosnál megjelent betegek korösszetételében lényeges változás nem történt, továbbra is az óvodás és az általános iskolás korú gyermekeket érinti leginkább a megbetegedés. A betegek 31,8 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt, a 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 17,8 százaléka, 6 százalékuk pedig a 60 éven felüli volt.

A jelentés szerint az OEK laboratóriumában végzett virológiai vizsgálatok során a betegek túlnyomó többségénél influenza B vírust mutattak ki.

Az influenzajárvány miatt továbbra is tizenegy megye és a főváros több egészségügyi intézményében van részleges vagy teljes látogatási tilalom.

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: