Otthon / Csurgói hírek / Feltételezett helyzetben álltak helyt a nagyatádi és a csurgói tűzoltók
A kép forrása: somogy.katasztrofavedelem.hu

Feltételezett helyzetben álltak helyt a nagyatádi és a csurgói tűzoltók

Szerdán délelőtt a berzencei művelődési házban ellenőrizte a nagyatádi tűzoltóparancsnok, hogy a nagyatádi és a csurgói tűzoltók a helyismereti bejárás során szerzett információkat képesek alkalmazni a beavatkozások alkalmazásával.

A feltételezés szerint az épület déli oldalán lévő öltőzőben zárlat következtében tűz keletkezett. A művelődési ház dolgozója azonnal intézkedett a kiürítésről, értesítette a tűzoltókat és kiérkezésük előtt gondoskodott az épület áramtalanításáról is. A füst megtöltötte a folyosót és a helyiségeket, a megszerzett helyismeretnek köszönhetően azonban az egységek gyorsan megtalálták a tűzfészket. Három vízsugárral támadták a lángokat.

Az előzetes bejárások és a szituációs gyakorlatok biztosítják, hogy az állomány egy lehetséges tűz esetén a helyi sajátosságok figyelembevételével hatékonyan, a megfelelő tűzoltás taktika alkalmazásával képes beavatkozni.

Fotó: Nagyatád HTP (helyismereti gyakorlat)

Forrás: somogy.katasztrofavedelem.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Tisztújítás: közülük kerülhet ki a Jobbik következő vezetése

Szombaton tartja tisztújító kongresszusát a Jobbik. A párt szabályzatai alapján a jobbikos alapszervezetek jelölhették taggyűléseiken …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: