Otthon / Ország-Világ / Biztos tippek a telefonszámla csökkentéséhez
A kép forrása: internet (illusztráció)

Biztos tippek a telefonszámla csökkentéséhez

Drasztikusan vissza lehet fogni az alábbi módszerekkel a mobil adatforgalmat, s így a költségeinket is.

Vannak hatékony megoldások azokon a nyilvánvalóságokon kívül, mint hogy offline hallgassunk zenét, csak wifin töltsünk le és fel filmet, adatot. Kis finomhangolás, és már csökken is a fogyasztásunk.

Chrome böngésző – tömörítsünk

Ha Chrome-mal internetezünk, egy szimpla beállítással 30-35 százalék adatforgalmi csökkenést érhetünk el. Lépjünk be a böngészőbe, érintsük meg a jobb felső sarokban látható három pontot, a lenyíló ablakban válasszuk a Beállításokat, s ezen belül az Adatforgalom-csökkentő opciót.

A kép forrása: hirado.hu
A kép forrása: hirado.hu

A gyorsulást a böngésző tömörítéssel oldja meg, ami némi veszteséget is jelent a weboldalak megjelenítésében, de innét kezdve már egy grafikonon is követhetjük a menüben a megtakarításunkat. A kapcsoló alaphelyzetben kikapcsolt állapotban van.

Opera böngésző – mozgókép-tömörítés

Ha Operát használunk, a sokak által kedvelt browser nagyon hasznos videó-tömörítési opciót kínál. Használatához lépjünk a Settings (Beállítások) menübe, a Data savings alatt pedig jelöljük be a Video compressiont.

Ez a beállítás nem csak adatforgalmat csökkent, hanem a videókat is gyorsabban tudjuk lejátszani általa.

Hajítsuk ki a Facebook alkalmazást

Híresen nagy fogyasztó a Facebook app: nem csak az akkumulátort zabálja, hanem az adatforgalmunkat is aránytalanul megnöveli. Sajnos sok alternatív Facebook app éppen olyan éhes, mint a hivatalos változat: még a Facebook Lite-nak is határtalan az étvágya, pedig azt állítja magáról, hogy felére csökkenti a közösségi oldal okozta forgalmat.

A legtakarékosabb – s mégis szinte minden funkciót megőrző megoldás – a böngészőben nyitni meg a Facebookot, úgy, mint bármelyik weboldalt.

Korlátozzuk a háttéradat-forgalmat

Durva megoldás, de időnként nemet mondhatunk a háttéradatok forgalmának: a Beállítások/Adathasználat menüpontban, a három pontot érintve bukkan elő a Háttéradatok korlátozása.

A kép forrása: hirado.hu
A kép forrása: hirado.hu

Korrektebb megoldás az egyes alkalmazások korlátozása: Beállítások/Fiókok/Google menün belül a Google felhasználói fiókunkat választjuk, majd megszüntetjük a szükségtelen szinkronizálásokat.

Állítsuk le az adatfrissítést

Fölösleges terhet jelent az alkalmazások örökös frissítése.

A kép forrása: hirado.hu
A kép forrása: hirado.hu

Indítsuk el a mobilon a Google Play Áruházat, érintsük meg balra a három vízszintes vonalat, majd a legördülő menüben Az alkalmazások automatikus frissítése pontot és válasszuk a az Alkalmazások automatikus frissítése csak „Wi-Fi hálózaton keresztül” opciót.

Forrás: hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: