Otthon / Ország-Világ / Három településen is polgármestert választanak vasárnap
A kép forrása: internet

Három településen is polgármestert választanak vasárnap

Három településen, Salgótarjánban, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Emődön és a Zala megyei Kisrécsén tartanak vasárnap időközi polgármester-választást vasárnap; utóbbi két helyen önkormányzati képviselő-testületet is választhatnak a helyiek.

A nógrádi megyeszékhelyen a 2014-ben megválasztott Dóra Ottó (MSZP) novemberi halála miatt kellett időközi polgármester-választást kiírni. A választáson négy jelölt indul: Fekete Zsolt (MSZP, DK, Tarjáni Városlakó Egyesület), Hulitka István (Jobbik), Simon Tibor (Fidesz-KDNP) és Thürmer Gyula (Magyar Munkáspárt).

A város 31 ezer választásra jogosult lakója 40 szavazókörben adhatja le voksait.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Emődön azért kell időközi választást tartani, mert a képviselő-testület tavaly novemberben feloszlatta magát. A polgármesteri posztért három független jelölt indul: Havas István, Pocsai Enikő korábbi polgármester és Fekete Tibor. A nyolc képviselő-testületi helyért huszonheten indulnak. A település választói névjegyzékében 4122-en szerepelnek.

A Zala megyei Kisrécsén ugyancsak azért kell időközi választást tartani, mert a képviselő-testület novemberben feloszlatta magát. A polgármesteri posztért újraindul az eddigi települési vezető, a független Tóth Lucia, új jelöltként pedig a Magyar Munkáspárt támogatottjaként Fehérvári Zsolt. A négy képviselői helyért hat független jelölt indul, egyikük sem volt tagja a távozó testületnek. A településen 159 választópolgár szavazhat vasárnap.

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: