Otthon / Ország-Világ / Közel 15 ezer hektár földet árvereztek el
A kép forrása: internet

Közel 15 ezer hektár földet árvereztek el

Folytatódik a Földet a Gazdáknak Program, Veszprémben 8,5 milliárd forint értékű, 9200 hektárnyi termőföld, míg Somogyban több mint 5500 hektárnyi termőföld árverésével.

Több mint 9200 hektárnyi termőföld árverésével folytatódik a program márciusban Veszprémben

Takács Szabolcs Veszprémben kiemelte: március 1. és 8. között értékesítik a tavalyi árverésekről megmaradt földterületeket, összességében mintegy 5 ezer hektárt. Március második felében pedig az újonnan meghirdetett mintegy 4200 hektárnyi állami földre lehet majd licitálni. A területek között szántó, rét és legelő nagyjából azonos arányban szerepel.

Az árverezés szabályai változatlanok, a részvétel legfontosabb feltétele, hogy helyben lakó és földműves legyen, aki vásárolni kíván.

Veszprémben három helyszínen lehet licitálni a regisztrációs díj befizetését követően, ezek a Budapest utca, a Kistó utca és a József  Attila utca. Változás az előző évhez képest, hogy a regisztráció egy napon zajlik, reggel nyolc és fél tíz között. Egy nap alatt tizenöt helyrajzi számot értékesítenek – közölte a kormánymegbízott.

Takács Szabolcs emlékeztetett: a tavalyi évben közel ötezer hektár állami területet értékesítettek.

Somogyban 5500 hektár földet árvezeznek

Neszményi Zsolt sajtótájékoztatón számolt be arról Kaposváron, hogy az 5519 hektár föld 328 ingatlant jelent, a kikiáltási ár összesen mintegy 4 milliárd 575 millió forint, a megyei átlagár 861 ezer forint hektáronként.

Az árveréseket négy részletben szervezik, licitálni március 1-7., 16-17., 21-25. között, továbbá 30-án lehet Kaposváron a Cseri majorban, a Guba Sándor utcában és a Fodor téren – tette hozzá. Felhívta a figyelmet arra, hogy a regisztrációra ezúttal reggel nyolc órától az árverések megkezdéséig van lehetőség, napközben már nem.

A kormánymegbízott szólt arról, hogy az ingatlanok 87 százaléka szántó, a földrészletek többsége kis területű, a 328-ból 176 tíz hektár alatti, 128 tíz és 50 hektár között van, s mindössze 24 haladja meg az ötven hektárt.

A legnagyobb értékesítésre kínált földrészlet Somogyjádon található, területe 176 hektár, a kikiáltási ára több mint 146 millió forint – jegyezte meg.

Neszményi Zsolt a tavalyi árverésekről elmondta, hogy 592 ingatlant hirdettek meg, 172-re nem akadt vevő, ezen területeket a mostani árverés első körében adnák el.

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: