Otthon / Ország-Világ / Még havat is kaphatunk a nyakunkba jövő héten
A kép forrása: internet (illusztráció)

Még havat is kaphatunk a nyakunkba jövő héten

Lehűlés lesz, minden eshet: eső, zápor, havas eső, a magasabban fekvő helyeken hó is.

Hétfőn túlnyomóan borult lesz az ég, de délután nyugaton felszakadozik a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor. A délkeleti, keleti szél erős, néhol viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

Kedden gyakran lesz erősen felhős az ég, csak rövid időre süthet ki helyenként a nap. Napközben szórványosan várható eső, zápor, késő délutántól, estétől havas eső, a magasabban fekvő helyeken hó is lehet. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, a Kisalföldön helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

Szerdán szakadozott felhőzet valószínű, csak kevés napsütés lehet. Főként az ország északi felén várható eső, zápor, kezdetben néhol havas eső is lehet. Az erős északnyugati szél délnyugatira fordul, és mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, helyenként havas eső, a hegyekben hó is lehet. Az északira, északnyugatira forduló szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Pénteken többnyire felhős idő várható, szórványosan valószínű eső, zápor, északkeleten néhol havas eső is. Az északnyugati, nyugati szél délnyugatira fordul, és megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős lesz az ég, helyenként eső, zápor előfordulhat. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

MTI

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: