Otthon / Ország-Világ / Egész héten (f)ázni fogunk
A kép forrása: internet

Egész héten (f)ázni fogunk

Talán csak szombaton ússzuk meg eső nélkül – derül ki meteorológiai előrejelzéséből.

Kedden egész nap borult lesz az ég, csak délután délen vékonyodhat el helyenként a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, a Dunántúl északi felén, az Északi-középhegység térségében havas eső, a hegyekben havazás is lehet. Délutántól a csapadék területi kiterjedése fokozatosan csökken. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél megerősödik, a Dunántúl északi felén és a főváros térségében időnként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között valószínű, a keleti határ mentén lehet az enyhébb idő. A csúcshőmérséklet a Dunántúl nagyobb részén, a főváros térségében és a Duna-Tisza köze északi felén várhatóan a reggeli, délelőtti órákban áll be, napközben az erős északnyugati szél hatására csökkenni fog ezeken a területeken a hőmérséklet. Késő este 1, 7 várható.

Szerdánátmenetileg felszakadozik a felhőzet, néhány órás napsütés kezdetben nyugaton, majd keleten lesz. Eleinte északkeleten helyenként eső, havas eső előfordulhat, majd a nap nagy részében csapadék nem valószínű. Estétől északnyugaton ismét várható eső, zápor. Az északnyugati szél délire fordul, és néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, a hegyekben havas eső, hó is. Az északira, északkeletire forduló szél több helyen megerősödik, nyugaton viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 13 fok között alakul.

Pénteken eleinte túlnyomóan borult lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, de keleten estig sok lesz a felhő. Kezdetben többfelé, majd főként keleten várható eső, zápor, eleinte havas eső, hó is lehet. Az északnyugati szél erős, viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős lesz az ég, szűrt napsütésre számíthatunk, majd estefelé északnyugaton megvastagszik a felhőzet. Napközben csapadék nem várható, estétől északnyugaton, északon eső már lehet. A délnyugati, déli szél erős, helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

Vasárnap eleinte erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Jövő hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható eső, záporeső. A keleti, délkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: