Otthon / Ország-Világ / Jelentősen megroppant a Fidesz, 13 százalékot hozott rajta a Jobbik
A kép forrása: internet (illusztráció)

Jelentősen megroppant a Fidesz, 13 százalékot hozott rajta a Jobbik

Miközben egyre kevesebben választanák a Fideszt, a magyarok többsége szerint még rossz irányba is haladunk – így összegezhető a Medián közvélemény-kutató legfrissebb felméréséből. Azt ugyanakkor nem publikálta a hvg.hu, hogy a Jobbik a biztos szavazók körében egy hónap alatt 13 százalékkal került közelebb a kormánypárthoz.

emény volt a nagyobbik kormánypárt elmúlt két hónapja, és ennek meg is lett az eredménye.

A választani tudó, biztos szavazók körében a januári 53-ról 46 százalékra csökkent a Fidesz támogatottsága. (S ebben a jelentős, hét százalékos csökkenésben nem is játszottak szerepet a Magyar Nemzeti Bank körül kialakult botrányok, illetve az intézet vezetői fizetésének brutális megemelése), míg a Jobbik ugyanebben a körben a 19-ről 25 százalékra növelte támogatói bázisát.

Ez pedig 13 százalékos különbségcsökkenést eredményezett! Hiába hallgatja azt el a baloldali sajtó.

A kép forrása: alfahir.hu
A kép forrása: alfahir.hu

Emlékeztetőül: így nézett ki a januári mérés végeredménye…

Fidesz népszerűségvesztése a teljes szavazó népesség körében is érzékelhető (34-ről 32 százalékra csökkent), ami viszont az ellenzéki pártok megerősödésével is járt, amely komoly pártpreferencia-változást feltételez a háttérben.

A Jobbik egyedül erősebb, mint a többi ellenzéki párt

A közvélemény-kutató arra is felhívta a figyelmet, hogy a Jobbik elérte a Mediánnál mért eddigi népszerűségi csúcsot (a teljes népességben 16 százalék, a biztos választani tudók közt 25 százalék), és már minden negyedik választani akaró magyar a nemzeti ellenzékre voksolna, ha ma tartanák meg a választásokat.

 

Kiderült ugyanakkor az is, hogy egyetlen hónap alatt 54-ről 60 százalékra nőtt azok aránya is, akik szerint ma Magyarországon rossz irányba mennek a dolgok, míg az elégedettek aránya 45 százalékról 39 százalékra csökkent.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: