Otthon / Barcsi hírek / Több tonna szeretetcsomag érkezett Barcsra
A kép forrása: sonline.hu

Több tonna szeretetcsomag érkezett Barcsra

9,5 tonnás szeretetcsomag érkezett hétfőn a barcsi intézményekbe. Ezúttal is a németországi Sinsheimben élő, ma már 85 éves, barcsi születésű Werkmann György koordinálta és kísérte el a Dél-somogyi városba.

Az adományok között található szék, varrógép, kis bicikli, ágy, különböző játékok és ruhák, illetve ágyneműk, cipők, tollasütő, etetőszék, amelyekből a bölcsődébe, az óvodákba, a Szivárvány Egységes Módszertani és Gyógypedagógiai Központba, az Együtt Egymásért Szociális- és Gyerekotthonba, valamint Szociális Központba is jutott egy-egy ajándék az ott lakóknak vagy gondozottaknak.

 – Sok jó minőségű holmit gyűjtöttünk, amit a barcsi még sokáig tudnak használni – mondta Werkmann György két csomag kiszállítása között. – Nagyon fontos, hogy nyugat és kelet összeérjen, ami mindaddig megvalósul, amíg a barcsi és sinsheimi emberek találkoznak, amire ez az adományozás is kitűnő alkalom.

A hosszú, több ezer kilométeres utat ezúttal nehezítette a Németországban uralkodó havazás, illetve a sok eső is – ám ez nem tarthatta vissza a szívében örökké barcsi Werkmann Györgyöt. Az előző szállítmányok össztömege elérte az 54 tonnát, így összesen 65 tonnányi, szinte két vasúti vagonnyi szeretet érkezett a Dél-somogyi kisvárosba.

Forrás: sonline.hu nyomán

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: