Otthon / Ország-Világ / „Nagytakarítást” a MÁV-nál!
A kép forrása: internet

„Nagytakarítást” a MÁV-nál!

A MÁV Létesítményüzemeltető és Vasútőr Kft.-ből kiszervezett takarítás igazán zsíros falat, hiszen a csaknem tízezer MÁV-os építmény jó 3 millió négyzetméterének tisztán tartására kiírt pályázat értelmében a három évre szóló számla nettó 15 milliárd forintjába kerül majd a magyar adófizetőknek – írja Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfői sajtóközleményeben.

A politikus nem hiszi el, hogy a kormányzat ne tudna az ezen a területen garázdálkodó egyes alvállalkozóknál uralkodó elfogadhatatlan munkaköri állapotokról: a formálisan részmunkaidőben foglalkoztatott, a valóságban azonban a politikai védelmet élvező, pénzéhes cápák által kiszipolyozott dolgozókról, a zsebből fizetéses feketefoglalkoztatási rendszerről, a vállalkozóknak kiszolgáltatott, szabadságra legfeljebb csak papíron kiírt munkavállalókról, akiknek nem hogy Silka zakó, de sokszor egy nyomorult munkaruha sem jár.

A Jobbik viszont határozottan elítél minden piszkos munkát, ezért felszólították a döntéshozókat, nyilatkozzanak, készült-e hatástanulmány, gazdaságossági számítás a takarítási tevékenység kiszervezéséről, mert ha nem, akkor felmerül a gyanú, hogy politikai nyomásra történt az egész. A legnagyobb ellenzéki párt továbbá követeli annak magyarázatát, hogy a MÁV-nak miért akkor kellett a másfélszeresére emelni a takarításra fordítandó összeget, amikor ezt a tevékenységet kiszervezik. Esetleg ennyivel jobb munkát fognak majd végezni a magáncégek? Vagy másfélszer annyi embernek adnak majd munkát, mint ahány fő eddig végezte ezt a tevékenységet? Netán 50 százalékkal megemelik majd a keményen dolgozó kisemberek pénzét? – teszi fel a kérdéseket Ander Balázs.

Álláspontja szerint amennyiben nem tudnak ilyesmiről, akkor a kormányzati döntéshozók valóban az urizáló tanácsadók virtuális Magyarországán élnek. Ha viszont igen, akkor még arcátlanabb a kiszervezés, hiszen nem véletlenül nevezte a Vasutasok Szakszervezete is felháborítónak, manipulatívnak és visszataszítónak az egész folyamatot.

A Jobbik határozottan követeli, hogy kergessék végre el a Húsosfazék Kft. MÁV-os lobbistáit, és vessenek véget a közpénzek transzparenciát nélkülöző elfolyatásának.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: