Otthon / Ország-Világ / Snowden: Az FBI egyedül is fel tudja törni az iPhone-t
A kép forrása: internet

Snowden: Az FBI egyedül is fel tudja törni az iPhone-t

Hazudott az FBI, amikor azt állították, hogy csak az Apple tudja feltörni a San Bernardino-i terroristák egyik iPhone-ját – mondta Edward Snowden nemzetbiztonsági elemző kedden egy washingtoni videokonferencián.

A jelenleg is Moszkvában “várakozó” Snowden szerint az FBI-nak nincsen szüksége az Apple segítségére az iPhone feltöréséhez – írja az International Business Timesamerikai hírportál.

Snowden 2013 óta Oroszországban él, mivel az Egyesült Államok elfogatóparancsot adott ki ellene, Vlagyimir Putyin orosz elnök azonban politikai menedékjoggal “ajándékozta meg”.

Egy washingtoni konferencián hazudtolta meg az FBI-t

Az elemző a Demokrácia Tervrajza című konferencián közölte a publikummal, hogy az FBI valótlan állításokkal tömi az amerikai állampolgárok fejét.

Állításait az Amerikia Polgárjogi Unió (ACLU) egyik legújabb cikkével támasztotta alá, amelyben Daniel Kahn Gillmor részletesen leírja, hogyan tudja biztonságosan feltörni a Szövetségi Bűnügyi Nyomozóhivatal az Apple telefonjait.

Hatástalanító program helyett biztonsági mentés

A cikkben az ACLU egyik technológiai munkatársa azt részletezi, hogy az FBI-nak nincsen szüksége egy Apple-szoftverre a PIN-kód feltöréséhez, mivel nem kell attól tartaniuk, hogy a telefon dokumentumai elszállnak 10 hibás számsor beírása esetén.

Az FBI a feltörés előtt biztonsági másolatot tud készíteni a telefon “kitörölhetetlen részéről”, majd ezután végtelenszer próbálkozhat a PIN-kód beütésével.

Ha tízszer rossz számsort ütnek be, és elszáll a telefon memóriája, akkor sincs probléma, hiszen az előzetesen elmentett másolat segítségével az összes elveszített adatot vissza lehet hozni.

Szemfényvesztés lehet a FBI-Apple harc?

Még február közepén utasította arra egy kaliforniai bíróság az Apple-t, hogy segítsen feloldani a San Bernardino-i terrortámadás egyik elkövetőjének pin-kódját.

A vállalat azonban ezt megtagadta a kérést, mert szerintük egy ilyen lépés több százmillió iPhone-felhasználó adatainak biztonságát sodorná veszélybe.

James Comey, az FBI igazgatója egy “hátsó ajtó” létrehozását követelte, de a cég visszautasította a kérést, mert szerintük az FBI nem állna meg egy iPhone feltörésénél.

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: