Otthon / Migráció / Lomnici: bárhonnan jöhetnek migránsok, fel kell készülni
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Lomnici: bárhonnan jöhetnek migránsok, fel kell készülni

Az alkotmányjogász szerint az északi határ kivételével minden magyar határszakasz veszélyben van. ifj. Lomnici Zoltán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában úgy vélte, az európaiak többsége inkább a magyar miniszterelnök és kormányzat által képviselt irányvonalat szeretné a Merkel félével szemben.

Az egész ország területére migrációs válsághelyzetet hirdetett ki a kormány szerdán. Pintér Sándor belügyminiszter bejelentése szerint szerdán 0 órától Szlovénia, Horvátország és Szerbia is rendkívüli intézkedéseket vezetett be határán

Az északi határ kivételével minden magyar határszakasz veszélyben van. Ez már ténykérdés, mert az embercsempészek irányítják a folyamatokat legtöbbször, akik kifinomult eszközrendszerrel bírnak – mondta ifj. Lomnici Zoltán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Az alkotmányjogász szerint fel kell készülni arra, hogy bárhonnan érkezhetnek illegális bevándorlók, és erre a válaszokat meg kell adniuk a hatóságoknak és a kormánynak.

Lomnici örömmel vette tudomásul, hogy az uniós és a schengeni tagállamok – Görögország kivételével – végre érvényesítik azokat a szabályokat, amelyeket már lassan egy éve szorgalmaznak a magyar hatóságok. Azaz, hogy csak megfelelő vízummal, úti okmányokkal, a kijelölt határátkelőhelyen és az úti cél megjelölésével lehessen belépni az ország területére.

Az alkotmányjogász szerint a legnagyobb siker és elismerés, amit az elmúlt napokban hallott az, hogy Philippe Leclerc az ENSZ menekültügyi szervezetének athéni képviselője felvetette a globális menekültkvótát, amelyet korábban Orbán Viktor is javasolt, de akkor támadások kereszttüzébe került emiatt. „Ma már az ENSZ is elismeri, hogy egy ilyen jellegű összefogásra szükség van” – tette hozzá.

Lomnici Zoltán szerint „egy lépéssel mindig előrébb tart a magyar kormány, s ezt el kell ismerni” – mondta. Hozzátette: az európaiak többsége inkább a magyar miniszterelnök és kormányzat által képviselt irányvonalat szeretné a Merkel félével szemben.

Törökországról is beszélt a Kossuth Rádióban az alkotmányjogász, véleménye szerint valószínűleg a „védelmi pénz” kifizetésre kerülhet, de az nem elfogadható, hogy az uniós adófizetők pénzéből kelljen finanszírozni egy olyan illegális folyamatot, amiről a legkevésbé sem tehetnek, különösen az egyes uniós tagállamok – emelte ki.

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kiutasították az országból babócsai migránsokat

A migránsokat három évre kiutasította a bíróság hazánk területéről. Az ítélet jogerős lett, mert az …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: