Otthon / Ország-Világ / Nem kér bizalmi szavazást maga ellen Merkel
German Chancellor Angela Merkel reacts at a news conference after an energy "summit" with German state premiers at the Chancellery in Berlin. (Fabrizio Bensch / Reuters) A kép forrása: www.bumm.sk

Nem kér bizalmi szavazást maga ellen Merkel

A német kancellár pártja két tartományban elszenvedett veresége után mondta ezt. Úgy vélte, a menekültválság megoldatlansága nagyban meghatározta a tartományi választások eredményét.

Nehéz napot okoztak a német Kereszténydemokrata Uniónak (CDU) a vasárnapi tartományi választások, amelyek eredményét ugyan nagyban meghatározta az európai menekültválság megoldatlansága, de ez nem jelenti azt, hogy irányváltásra van szükség a válságkezelésében – mondta hétfőn Berlinben Angela Merkel német kancellár, a CDU elnöke.

A CDU székházában a három tartományi listavezetővel közösen tartott tájékoztatón a pártelnök-kancellár kiemelte: a CDU vezetőségében egyetértés van abban, hogy továbbra is a menekültválság fenntartható és európai, valamennyi uniós tagországnak megfelelő megoldására kell törekedni.

Németország ugyan “profitál” a balkáni migrációs útvonal lezárásból, de az nem tartós megoldás és nem járul hozzá a schengeni övezet egységének megtartásához – mondta. Nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy kér-e bizalmi szavazást maga ellen a parlamentben (Bundestag).

Az Alternatíva Németországnak (AfD) választási sikeréről szólva elmondta, hogy pártja elhatárolódik az AfD-től, és megerősödését nem tartja a CDU létét fenyegető veszélynek.

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: