Otthon / Somogy megye / Letti nem téved – a rendőrkutya szagmintát fogott Büssün
A kép forrása: internet

Letti nem téved – a rendőrkutya szagmintát fogott Büssün

Forró nyomon, erős szagmintán indult el Büssün egy boltbetörés után Letti, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nyomkövető kutyája. Precízen dolgozott, percek alatt felkutatta a két gyanúsítottat.

– Ez nem lehet az a ház, ismerjük a lakókat – csóválta a fejét Mogyorósi Zoltán törzszászlós és Makai József főtörzsőrmester, az Igali Rendőrőrs két büssüi körzeti megbízottja Skrek Roland főtörzszászlósnak, amikor Letti a betörésnél felvett szagnyomot követve megállt egy háznál.

A bűnügyi kutyavezető azonban bízott jó szimatú társa képességeiben.

– Ennek kell lennie! – mondta. Tudta, Letti nem téved.

– Büssüről kaptunk bejelentést betöréses lopásról február 19-én, pár perccel éjfél előtt – ismertette az előzményeket Skrek főtörzszászlós. – A helyi élelmiszerbolt közelében lakók két fiatalembert láttak kijönni a betört kirakatú üzletből, kezükben és hónuk alatt különböző portékákkal. Kutyám hosszasan ismerkedett a szagnyommal, majd magabiztosan elindult.

Forrás: police.hu
A kép forrás: police.hu

Letti mintegy hétszáz méteren át vezette a zsarukat, végül egy sarkon befordult, egy nyitott kiskapun bement, és lelkesen felnézett, jelezve: célhoz értek. Ekkor hangzott el a cikk elején idézett párbeszéd a településüket jól ismerő körzeti megbízottak és a kutyájában feltétlenül megbízó kutyavezető között. Az egyenruhások közben lépteket hallottak közeledni, gondolták, megnézik, ki az éjszakai sétáló.

A kép forrása: police.hu
A kép forrása: police.hu

– A házban lakók unokája érkezett meg. Mint kiderült, nem először a betörés óta, ezért vezetett odáig a szagnyom. A 16 éves fiú ugyanazt a kesztyűt viselte, amelyet a bűncselekmény elkövetésekor, így a boltban felvett szagnyoma nagyon intenzív volt a kutya számára. Az ismerős szagnak Letti láthatóan megörült, jelzett. Még azokat a zsebeket is megmutatta kaparással, orrböködéssel, amelyekben a fiú a lopott szerzeményeket tartotta. Pénz, szeszes italok, rágógumi, csokoládé és érmebedobós gépből kinyerhető plasztiklabdacsok kerültek elő a ruházatából.

A kép forrása: internet
A kép forrása: internet

A bizonyítékok hatására a fiú a helyszínen beismerte tettét, ám társa kilétéről fantasztikus meséket kezdett előadni. Ismét a szimatot kellett bevetni, a fáradhatatlanul sürgölődő Letti ezúttal egy gazzal benőtt placchoz vezette a zsarukat. Vezetője a sötétben belerúgott egy bontatlan doboz sörbe.

A kép forrása: police.hu Skrek Roland főtörzszászlós
A kép forrása: police.hu -Skrek Roland főtörzszászlós

Forrás: police.hu

Szilágyi Attila
Fotó: Sebestyén Jenő, SMRFK

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Sok munkát ad a vihar a megye tűzoltóinak

Csúnyán elverte a jég Kaposvárt és környékét. A viharos időjárás miatt sok a teendője a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: