Otthon / Terrortámadás / Eredetileg atomerőművet robbantottak volna a brüsszeli terroristák
A kép forrása: alfahir.hu

Eredetileg atomerőművet robbantottak volna a brüsszeli terroristák

A Brüsszelben elkövetett merényletek végrehajtói eredetileg egy belga nukleáris létesítmény ellen akartak támadást intézni, ám miután a hatóságok elfogták Salah Abdeslamot, megváltoztatták terveiket, írja a Russia Today.

A belga hatóságok egy házkutatás alkalmával olyan bizonyítékokat találtak, melyek azt támasztják alá, hogy a támadásokért felelős El Bakraoui testvérek huzamosabb ideig követték és megfigyelték a belga nukleáris program vezetőjét.

A Mohammed Bakkali-nál, az Abdeslam irányítása alá tartozó terrorista sejt egyik tagjánál lefoglalt videofelvételeken több órányi anyag található a belga tisztviselő mindennapjairól, mozgásáról, melyeket élő követéssel és a férfi otthonához telepített rejtett kamerával rögzítettek.

A felvételek tanulmányozása után a nyomozók úgy nyilatkoztak, hogy a szélsőségeseknek sikerült “soha nem látott módon” veszélyeztetniük a nemzetbiztonságot.

Nem sokkal a brüsszeli merényletek után ki is ürítették a Doel-ben és Tihange-ban található atomerőműveket, melyek őrzését katonai lakaulatokkal is megerősítették.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A berlini merénylő békésen sétált egy brüsszeli vasútállomáson

A berlini karácsonyi vásárba kamionnal belegázoló és  12 embert meggyilkoló ISIS-terrorista a merénylet után négy …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: