Otthon / Migráció / Megszületett az első vádemelés a németországi molesztálás ügyében
A kép forrása: internet

Megszületett az első vádemelés a németországi molesztálás ügyében

Szexuális kényszerítéssel és lopással vádoltak meg csütörtökön egy menedékkérőt Kölnben. A 26 éves algériai állampolgár a németországi városban szilveszterkor nők ellen elkövetett zaklatások és rablások első olyan feltételezett elkövetője, aki ellen szexuális bűncselekmény miatt emeltek vádat.

A kölni városi bíróság tájékoztatása alapján a vádiratban az áll, hogy az algériai férfi a kölni főpályaudvar előcsarnokában nagyjából tíz társával körbevett egy nőt, majd tapogatni kezdte áldozatát és elvette tőle mobiltelefonját.

Az algériai férfit és egy 22 éves társát még januárban vették őrizetbe a Köln melletti Kerpenben egy menedékkérőket befogadó állomáson. Ügyének tárgyalására még nem tűztek ki időpontot.

Szilveszter éjjel Köln belvárosában tömegesen fordultak elő bűncselekmények. Felháborodást főleg a nők sérelmére elkövetett szexuális zaklatások váltottak ki. Az elkövetők körbevették és zaklatták az áldozatokat, közben loptak tőlük. A 16 német tartomány közül 12-ben történtek ilyen bűncselekmények. Az azonosított feltételezett elkövetők túlnyomó többsége külföldi, általában észak-afrikai férfi, jogi státusa szerint menedékkérő, menedékjogi kérelem benyújtására várakozó, vagy az országban illegálisan tartózkodó ember.

Kölnben eddig több mint 1100 feljelentést tettek, csaknem 500-at szexuális bűncselekmények miatt. A hatóságok eddig mintegy 120 feltételezett elkövetőt azonosítottak, többségük algériai vagy marokkói. Bíróság elé eddig három embert állítottak, mindhármat lopás miatt. Egy 22 éves tunéziai és egy 23 éves marokkói fiatalember felfüggesztett szabadságvesztés büntetést kapott, egy 18 éves marokkói fiatalembert próbára bocsátottak.
MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kiutasították az országból babócsai migránsokat

A migránsokat három évre kiutasította a bíróság hazánk területéről. Az ítélet jogerős lett, mert az …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: