Otthon / Dél-somogyi hírek / Csalással szerezték meg az elhunyt férfi örökségét – írja a sonline.hu
A kép forrása: internet (illusztráció)

Csalással szerezték meg az elhunyt férfi örökségét – írja a sonline.hu

A sonline.hu hírportál írja a cikkében, hogy polgári ügyben elkövetett hamis tanúzás, csalás, valamint közokirat-és magánokirat-hamisítás miatt emelt vádat a három vádlott ellen a kaposvári ügyészség.

A másodrendű, Heresznye település polgármestereként napi kapcsolatban állt a közeli településen családsegítőként dolgozó harmadrendűvel, aki 2013 júniusában megtudta, hogy Vízváron örökös nélkül hunyt el egy férfi. Miután ez a tudomására jutott, megbeszélte a polgármesterrel, hogy megszerzik azt a vagyont, amit az elhunyt maga után hagyott.

A heresznyei polgármester szólt az ismerősének, az elsőrendű vádlottnak, aki rossz körülmények között élt, így elvállalta, hogy hamis végrendeletet nyújt be, mindezt hárommillió forintért cserébe, és ez alapján a közjegyző 2014 márciusában átadta neki a 4,8 milliót érő házat, valamint 13,2 milliónyi értékpapírt. Utóbbit beváltotta,  majd hétmillió forintot átadott a másodrendű vádlottnak, aki a ház kulcsait is megkapta. Az elsőrendű nem sokkal később azt is megtudta, hogy az elhunyt két életbiztosítással is rendelkezett, és ezek alapján kétmillió forintot ki is fizetett neki.

Az ügyészség vagyonelkobzást és börtönbüntetést indítványozott a vádiratban a három vádlottal szemben – írja a sonline.hu.

Forrás: sonline.hu nyomán

About hellodelsomogy

Check Also

Kilenc tűzeset, öt műszaki mentés a hétvégén

Kilenc tűzeset, öt műszaki mentés a somogyi tűzoltók hétvégi mérlegén: tarlótűz, épülettűz, autótűz, pajtatűz, és …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: