Otthon / Dél-somogyi hírek / Somogy megyei hullarablás: megint fideszbűnözésről beszélnek
Ander Balázs országgyűlési képviselő

Somogy megyei hullarablás: megint fideszbűnözésről beszélnek

A Somogy megyei Heresznye Fidesz–KDNP-s színekben mandátumot nyert polgármestere és tettestársai ellen polgári ügyben elkövetett hamis tanúzás, csalás, valamint közokirat- és magánokirat-hamisítás miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség –  írta közleményében Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Ander szerint mivel találkoztunk már olyan esettel, amikor egy rovott múltú fideszes önkormányzati képviselő agyonverte, majd betonba öntötte áldozatát, mondhatnánk azt is, hogy a legújabb botrányos eset már szóra sem érdemes, hiszen az elkövetők most legalább voltak olyan „visszafogottak”, hogy megvárják „áldozatuk” természetes halálát, s csak utána vetettek szemet annak hagyatékára.

A vád szerint az örökös nélkül elhunyt férfi 18 milliós vagyonát csalárd eszközökkel megszerző fideszes polgármester – akit természetesen megillet az ártatlanság vélelme – nem kíván lemondani, ezért kíváncsian várjuk az üggyel kapcsolatosan a Fidesz illetékes vezetőinek reagálását.

A Jobbik véleménye szerint a felháborítóbbnál felháborítóbb esetek ismételten rávilágítanak a jó farizeus módjára a más szemében a szálkát, a sajátjában azonban a gerendát sem észrevevő kormánypárti politika álszent magatartására. A párt ezért határozottan felszólítja a hatalom jelenlegi birtokosait, hogy túlbuzgó hipokritaként ne az legerősebb ellenzéki erőre szórják habonyi propagandahazugságaikat, hanem inkább fékezzék meg a rendszerszintű lenyúlásoktól megmámorosodó, onnan a mintát lemásoló embereiket.

Ander Balázs országgyűlési képviselő
Ander Balázs országgyűlési képviselő

Mint ismeretes eedden arról számolt be az RTL híradója és a Sonline.hu is, hogy egy dél-somogyi polgármester ellen emelt vádat a kaposvári ügyészség, mert a vád szerint 2013 nyarán egy örökös nélkül meghalt vízvári férfi hagyatékát, egy ötmillió forintos házat és több mint tizenhárommillió forintot érő értékpapírokat próbált tettestársaival együtt hamis végrendelettel megszerezni. A Sonline.hu értesülései szerint Heresznye polgármesteréről van szó, aki a Nemzeti Választási Iroda adatai szerit a Fidesz–KDNP színeiben szerzett 2010-ben és 2014-ben is mandátumot.

Forrás: alfahir.hu

About hellodelsomogy

Check Also

A háza előtt rabolták ki az utcán a marcali férfit

Az ügyészség rablás miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú vádlottal és felnőtt korú társával szemben, …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: