Otthon / Ország-Világ / Négy településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap
A kép forrása: internet (illusztráció)

Négy településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Négy településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Baranyajenőn és Söpte községben polgármestert és képviselő-testületet, Bejcgyertyánoson és Nyirádon polgármestert választanak.

A Baranya megyei Baranyajenőn azért kellett időközi választást kiírni, mert a település képviselő-testülete decemberben feloszlatta magát.

A polgármesteri posztért két független jelölt indul, a jelenlegi településvezető, Balogh Csaba, valamint az alpolgármesteri tisztséget betöltő Balogh Tamás. A négy képviselői helyre tizenöten aspirálnak, mindannyian függetlenek.

A választói névjegyzékben 363-an szerepelnek.

A Vas megyei Söpte községben ugyancsak azért tartanak időközi választást, mert a képviselő-testület tavaly decemberben feloszlatta magát.

A polgármesteri tisztségre öt jelöltet vettek nyilvántartásba: indul a voksoláson Nagy Róbert Balázs, a község előző polgármestere függetlenként, Fléger István Tamás a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, míg Virágh Kálmán, Danka Lajos és Szabóné Koós Piroska szintén független jelöltként.

A négy képviselői helyre 14-en jelöltették magukat, valamennyien függetlenek. A 790 lakosú községben 685-en szerepelnek a választói névjegyzékben.

A szintén Vas megyei Bejcgyertyánoson időközi polgármester-választást tartanak, mert a község előző vezetője, Németh Imre, aki egy évtizeden át irányította az önkormányzat munkáját, tavaly decemberben elhunyt.

A 381 választójoggal rendelkező helybéli öt jelölt közül választhatja ki a következő településvezetőt: Benyovszky Gábor a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, míg Gaál Ferencné, Ambrózi Andrea, Péntek Enikő és Lendvai Veronika független jelöltként indul a voksoláson.

A Veszprém megyei Nyirád községben azért lesz időközi polgármester-választás, mert a település 2014-ben megválasztott vezetője, Sarkadi-Nagy András János tavaly december 29-én elhunyt.

A mintegy másfélezer névjegyzékben szereplő választópolgár hat jelölt közül választhatja ki a következő polgármestert: Molnárné Budai Angelika, Szücs Ramóna, Fermos László, Kapa György és Nagy Gábor független jelöltként indul, Leiner Nándor pedig a Magyar Munkáspárt színeiben.

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: