Otthon / Ország-Világ / Bulvár / Nem bírt a legmodernebb orosz tankkal az amerikai csúcstechnika
A kép forrása: internet - orosz T-90 tank

Nem bírt a legmodernebb orosz tankkal az amerikai csúcstechnika

Az közismert tény, hogy az Egyesült Államok fegyverekkel támogatja az általa csak mérsékeltnek nevezett, az Aszad-kormány ellen harcoló csoportokat Szíriában. Erre válaszul pedig az oroszok korszerű felszerelésekkel és fegyverekkel látják el a kormányerőket.

Az USA különböző kerülőutakon hatalmas mennyiségű TOW páncéltörő rakétát adott át a Szabad Szíriai Hadseregnek. Ezekkel a fegyverekkel aztán a felkelők nagy pusztítást végeztek a kormánycsapatok meglehetősen elavult páncélosai között. Az öreg T-55 és T-72 harckocsik páncélzatát úgy ütötte át az amerikai kumulatív páncéltörő rakéta, mint a hártyát.

Erre válaszul az oroszok a legmodernebb T-90-es harckocsikkal kezdték el felszerelni a kormánycsapatokat. Csak idő kérdése volt, hogy mikor fog összecsapni a két csúcstechnika.

A Kontakt-5 reaktív páncélzattal ellátott harckocsi azonban kemény diónak bizonyult az amerikai páncéltörő rakétának. A felvétel tanulsága szerint az eset még február végén történt Aleppóban. A felkelők ugyan közvetlen találatot érnek el a harckocsin, amely személyzetének egyik tagja ki is ugrott a járműből, azonban az orosz T-90-es megúszta a kalandot, nem sokat ártott neki a találat. Erről tanúskodik egy a Twittere feltöltött felvétel is. Ezt a kört most az oroszok nyerték, felsült az amerikai csúcstechnika.

A kép forrása: alfahir.hu
A kép forrása: alfahir.hu

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Várkonyi Andrea: Amikor megismertem Lőrincet, minden olyan magától értetődővé vált

„Nagyon jó érzés, hogy egymásra találtunk Lőrinccel. Így, pár héttel az esküvő után olyan jó …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: