Otthon / Időjárás / Tartson ki! – jön a lehülés
MTI Fotó: Beliczay László

Tartson ki! – jön a lehülés

Péntekre erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé készülhetünk esőre, záporokra, elszórtan zivatarokra. Keleten még 25-26 fokot mérhetünk, nyugaton már visszaesik a hőmérséklet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul, délnyugaton lesz a legenyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 18 és 27 fok között valószínű, a 20 fok alatti maximum északnyugaton, a 25-27 fok délkeleten várható.

A hét közepén már erőteljesebbé válhat a gomolyfelhő-képződés, szerdán inkább csak az Alpokalján és néhol északkeleten, csütörtökön már szórványosan előfordulhatnak záporok, helyenként zivatarok.

A szél szerdán a Dunántúlon északnyugatira fordul és megerősödik, majd csütörtökönmérsékelt keleti-délkeleti irányú légmozgásra számíthatunk. Enyhék lesznek a hajnalok, délutánonként hazánk nagy részén 22-27, északnyugaton 19-21 fokra van kilátás.

Péntekre erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé készülhetünk esőre, záporokra, elszórtan zivatarokra. Keleten még 25-26 fokot mérhetünk, nyugaton már visszaesik a hőmérséklet. Szombaton még több helyen előfordulhat záporeső, északkeleten akár zivatar. A szeles időben délután 12-19 fok várható.

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kemény lehűlésre számíthatunk

Ez a hét még a nyár jegyében telik, pénteken egy gyenge hidegfront hozhat csapadékot. Utána …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: