Otthon / Somogy megye / Zöld utat kapott a gumifeldolgozó
A kép forrása: internet

Zöld utat kapott a gumifeldolgozó

13 igen és 4 nem szavazat mellett fogadta el a kaposvári rendkívüli közgyűlés a Keleti Ipari Parkban lévő önkormányzati tulajdonú ingatlanok értékesítését.

A befektető ugyanakkor kötelezettséget vállal és garanciákat ad a kaposváriaknak arra, hogy az általuk alkalmazott technológia valóban mindenben megfelel a legszigorúbb nemzetközi környezetvédelmi és egészségügyi előírásoknak.

A Magyar Tudományos Akadémia szakértője, Valyon József arról beszélt, hogy a tervezett eljárás egyedülálló és biztonságos. Kaposvár polgármestere, Szita Károly ugyanakkor azt kérte a vállalkozástól, hogy amennyiben a beruházás megvalósul, a városban a levegő szennyezettségét mérő állomásokat építsenek, illetve tegyék lehetővé, hogy a kaposváriak ezeket, illetve a telep közvetlen környékének értékeit online, bármikor nyomon követhessék.

A közgyűlést megelőző percekben, a Kossuth téren nagyjából 120-an tiltakoztak az üzem telepítése ellen. A tiltakozók közül többen a közgyűlésen is részt vettek, ahol többször is bekiabálásokkal fejezték ki nemtetszésüket.

Bővebben hamarosan…

Forrás: kapos.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Sok munkát ad a vihar a megye tűzoltóinak

Csúnyán elverte a jég Kaposvárt és környékét. A viharos időjárás miatt sok a teendője a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: