Otthon / Barcsi hírek / Egy édesanya segítséget kér: a kisfia agy és gerincdaganattal küzd és őssejt beültetésre vár

Egy édesanya segítséget kér: a kisfia agy és gerincdaganattal küzd és őssejt beültetésre vár

A múltkori sikeres adománygyűjtésünket követően, amikor az ország fele a cikkünk hatására megmozdult, egy újabb édesanya kér segítséget, akinek a gyermeke agy és gerincdaganattal küzd és őssejt beültetésre vár. A család nehéz anyagi körülmények  között él Csokonyavisontán. Természetesen egy vidéki beteg kisgyermeknek kisebb esélyei vannak, mint egy olyannak, akinek a szülei a rózsadombi villában tengetik vidám, talán gondtalan életüket. Segítenünk kell, és kérjük az az olvasóinkat, osszák meg a cikket, hogy minél több emberhez eljusson. Csak a vidékiek összefogásával sikerülhet az, hogy a gyermek biztonságban, normál családi körülmények között gyógyuljon meg.

 

A történet:

 

A kis Gergő tavaly, 2015 nyarán, egészen pontosan június 12-én került be a pécsi gyermekklinika sürgősségi, majd pedig a neurológiai osztályára hányás és egyéb rosszullét panaszaival, ahol azonnal MR vizsgálatot hajtottak végre rajta, hogy pontos diagnózist kapjanak a gyermek állapotáról, és hogy megállapítsák azt, hogy mégis milyen betegség gyötri az 5 éves kisfiút. Sajnos a szülők legnagyobb rémálma vált valóra, mert ugyanis a gyermekük agyában és gerincén több daganatot találtak, amelyek már áttétesek voltak, tehát a fiatal fiú élete nagyon komoly veszélybe került,

az orvosok csupán 5%-ot jósoltak, hogy a gyermek felépülhet valaha az életben…

Amint kórházba került, még aznap gyorsan meg is műtötték, majd pedig fokozatosan kemoterápiát és sugárkezelést kapott, de az utóbbitól övsömör alakult ki a beteg gyermeknél, mert az immunrendszere nagyon legyengült. A helyzet tovább eszkalálódott, mert a sugárkezelés közben a daganatos fiúnál nagyon komoly fejfájások alakultak ki, amelynek az oka az volt, hogy a koponya és az agy között „felfolyás” (folyadék) gyülemlett fel, amit csak két cső segítségével tudtak kivezetni a kisfiú fejéből. Jelenleg is Pécsett kap gyógykezelést a beteg gyermek.

Ez mind-mind pénzbe kerül, a hátrányos körülmények között élő családot anyagilag ez nagyon megterheli.

A beteg kisfiú október óta nem tud járni, csak babakocsiban és ölben hordva tudják őt mozgatni, de most annyival könnyebb a számukra, hogy Gergő kapott egy járássegítőt, de sajnos azzal is nehezen tud menni, mert a lábaiban gyötrelmes fájdalmak vannak.

13045440_511064179099458_7518421_n

Novemberben őssejt vételen voltak Budapesten, amely sikeresnek bizonyult, így hamarosan őssejt beültetésen fog átesni, de addig vissza van még kettő kemoterápia.

A család nehéz anyagi körülmények között él Csokonyavisontán, tele vannak hitelekkel. Az édesanya három gyermeket nevel egyedül, a beteg kisfiú 5 éves, a másik két gyermek pedig 10 és 11 évesek. A gyermekeknek nagyon sokat kell nélkülözniük, hiszen kevés a havonta befolyó anyagi erőforrás, mert az édesanya gyesen van, meg családi pótlékot kapnak, ápolási díjra nem jogosult. Néha-néha a gyerekek apukája és az apai nagymama segít a családnak, ahogy azt idejük és az anyagiak engedik. Az édesanya nehéz helyzetben van, de ez igaz az egész családra, mert a daganatos kisfiút sokat kell kórházba vinni, sokat kell vele ott lenni, így a másik két gyermek folyamatosan az anyjuk nélkülözésére kényszerül.

Nyár közepén Gergő átesik majd az őssejtbeültetésen, amely egy nagyon komoly beavatkozás és steril otthont kíván, az orvosok haza sem engedik a kisfiút, ha nincsen biztosítva a rendezett lakhatás a számára.

12966630_511064105766132_1827293615_n

A család jelenleg szerény körülmények között él, a házuk felújításra szorul, de azzal is megelégednének, hogyha csak azt a szobát tudnák felújítani, amelyben majd az őssejt beültetésen átesett Gergő gyógyulni fog. Sajnos nincs lehetőségük arra, hogy a lakást felújítsák, arra sincsen pénzük, hogy egy szobát teljesen sterillé tegyenek, hiszen abból a kevés pénzből erre egyáltalán nem telik.

Fentebb már írtuk, tele vannak a kölcsönökkel, a mindennapi megélhetés a számukra nagyon nehéz, főleg úgy, hogy egy beteg gyermeket kell nevelnie, amely nagyon sok pénzt kíván, de elsősorban az a legfontosabb, hogy felépüljön és újra egészséges legyen.

AZ ORVOSOK CSAK STERIL, RENDEZETT KÖRÜLMÉNYEK MELLETT ENGEDIK HAZA AZ ŐSSEJT BEÜLTETÉS UTÁN A GYERMEKET.

A család segítséget kér. Bármilyen segítséget elfogadnak, legyen az akár pénzbeli vagy tárgyi.

Kérjük olvasóinkat, hogy a múltkori nagy összefogás után, cselekedjenek most is helyesen, támogassák a családot! Segítsenek, hogy június közepére a család haza tudja vinni a gyermeket a saját családi házukba, de ehhez pénz kell, vagy bármiféle tárgyi adomány, amely segítségével a lakás felújításra kerülhet.

A segítséget a következő módon tudják eljuttatni a család számára:

FHB BANK- 18203590014-2984910010018 (Niklai Andrea)

Telefonszám: 0630/ 877-7158

7555 Csokonyavisonta, Szent László utca 28.
(Niklai Andrea – az édesanya)


Ha bármi további információra szükségük van, keressék szerkesztőségünket:

0670/ 699-2210

szerk@hellodelsomogy.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ander: A kormány még egyet csavart a neoliberális présen, ami a magyar dolgozókat szorítja harapófogóba

“A foglalkoztatási törvények kapcsán a kormány újra kimutatta a foga fehérjét, hiszen ismét csavartak egyet …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: