Otthon / Somogy megye / Bocsánatkérést vár a Facebook-bejegyzés miatt rabosítottaktól a siófoki expolgármester
A kép forrása: internet

Bocsánatkérést vár a Facebook-bejegyzés miatt rabosítottaktól a siófoki expolgármester

Bocsánatkérést vár Balázs Árpád siófoki expolgármester az általa becsületsértésért beperelt Facebook-megosztóktól – írja a Sonline.hu.

A Szekszárdi Járásbíróságon kedden kezdődött előzetes meghallgatás a perben.Az ügy előzménye, hogy rabosítottak jó néhány Facebook-megosztót a Balázs Árpád által beperelt tizenhétből, akiknek annyi a “bűne”, hogy megosztottak egy cikket a Facebookon. Az írás egy korábbi, még Balázs Árpád polgármestersége idején nyélbe ütött ingatlanügyletet taglalt.

Balázs Árpád

Az expolgármester most úgy nyilatkozott, hogy amennyiben bocsánatot kérnek tőle, úgy a legtöbbektől ezt elfogadja.

“Így a lovagiasság szabályai szerint rendezhetjük azzal, hogy a feljelentést velük szemben visszavonom. Nem vonatkozik ez azokra a pártvezetőkre, akik ma is politikai ellenfeleik tudatos és hamis lejáratásán dolgoznak”

– írta Balázs kedden a Facebook-ra.

Czeglédy Csabának, a megosztók jogi képviselőjének az álláspontja változatlan, szerinte ügyfelei semmilyen jogsértést nem követtek el.

“Az eljárást ismerve nyugodt vagyok, és az ügyfeleim is azok lehetnek. Ilyen esetekben azonban azt szoktam javasolni, hogy amennyiben lehetséges, egyezzenek meg a vitázó felek akár egy bocsánatkéréssel, hiszen a legjobb az a csata, amit nem kell megvívni”

– mondta az ügyvéd.

A bíróságon egyébként szimpatizánsok csapata várta a perbe fogott megosztókat. A szekszárdi MSZP is demonstrációra toborzott a bíróság épülete elé és Siófokról is érkeztek kék dzsekis DK-sok.

Czeglédy Csaba, a megosztók jogi képviselője
Czeglédy Csaba, a megosztók jogi képviselője

Május 10-ig van lehetősége a feleknek a “békülésre”, ennek híján várhatóan ősszel folytatódik a büntetőper.

Kovács Péter, az egyik perbe fogott megosztó (a DK siófoki képviselőjelöltje volt az önkormányzati választáson) azt mondta: nem kér bocsánatot, mert szerinte nincs miért.

Forrás: propeller.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Sok munkát ad a vihar a megye tűzoltóinak

Csúnyán elverte a jég Kaposvárt és környékét. A viharos időjárás miatt sok a teendője a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: