Otthon / Ország-Világ / Május 20-án nyit a pécsi állatkert
A kép forrása: internet

Május 20-án nyit a pécsi állatkert

Május 20-án nyitják meg a közel két éve bezárt pécsi állatkertet. Az örömhírről Páva Zsolt polgármester számolt be az április közgyűlés ebédszünetében egy sajtótájékoztatón. Árakról és kedvezményekről egyelőre nem tudni, az majd csak a nyitás előtt lesz nyilvános. Az azonban kiderült: a barnamedve, illetve pár más állat még érkezőben van.

A lassan két éve bezárt pécsi állatkert kapcsán tartott sajtótájékoztatót április 21-én a közgyűlés ebédszünetének elején Páva Zsolt polgármester.

Páva elmondta, 2009-re jutott abba az állapotba az intézmény, hogy már csak a zöldhatóság jóindulatával lehetett nyitva tartani. Az előző ciklus pedig arról szólt, hogy a felmerült problémákra megoldást találjanak – tette hozzá.Végül az a döntés született, hogy a régi állatkert helyén újul meg az intézmény 1,8 milliárd forintból.

2012-ben indult a pályázat, Natura 2000-es területen (a rendkívül érzékeny helyszín miatt eleve szigorúbb volt a kiírás is), a műszaki átadás tavaly év végére készült el. Annyi nem várt nehézség adódott azóta – mondta el a polgármester -, hogy a különböző állatok beszerzése, leszállítása és beszoktatása tovább tartott a tervezettnél.

Az állatkert május 20-án, pénteken nyit ki, a részletekről (kedvezmények, árak, egyebek) azonban Páva Zsolt nem kívánt szólni, mert ez majd egy későbbi sajtótájékoztató témája lesz.

A polgármester kiemelte, a legnagyobb problémát, nevesül hogy az állatoktól érkező szennyvíz belefolyhatott a tettyei ivóvízbázisba, azt megoldották a felújítás során. A Munkácsy utcai Akvárium-Terrárium a felújítás miatt megszűnt, minden egy helyszínen, fönt a Tettyén lesz látható, ahol oktatóbázis, madárröpte-helyszín és állatsimogató szolgálja a fiatalabbaknak a természetközeliséget.

A Pécsi STOP két kérdésére válaszul Páva Zsolt elmondta, a felújítás belefért az 1,8 milliárd forintos keretbe, viszont pár állat, mint a bolgár barnamedve, varacskos disznó, illetve pár hüllő még érkezőben van.

Forrás: pecsistop.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: