Otthon / Ország-Világ / Volner: Lépni kell a Quaestor-károsultak ügyében
A kép forrása: internet

Volner: Lépni kell a Quaestor-károsultak ügyében

A Jobbik kezdeményezi, hogy a Quaestor-károsultak kárrendezésének ügyében minél gyorsabban lépjen az Országgyűlés – mondta Volner János, a párt alelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatója után telefonon az MTI-nek.

olner János szerint a Quaestor-csoport ügyében nemcsak az elszámoltatás akadt meg, hanem a kárrendezés is. Jól látható, hogy bár a kárrendezési alap elvileg 30 millió forintos kártérítést nyújt az ügyfeleknek, de “számítási hiba történt”, a jóváírt hozamokra ez az összeg nem vonatkozik – mondta, hozzátéve, hogy a jóváírt hozamokat ugyanis le kell vonni a kártérítés összegéből.

Szerinte 10 ezer ügyfél “egyetlen fillért” sem kapott a kárrendezés akadályozása miatt.

Szólt arról is: mindenre kiterjedő országgyűlési vizsgálatot is kezdeményez, hogy feltárják, mi történt a Magyar Nemzeti Bank alapítványainál elhelyezett több mint 280 milliárd forinttal. Közölte, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottsága ellenőrző albizottságának elnökeként össze fogja hívni a plénumot, mert szeretné meghallgatni Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank vezetőjét az üggyel kapcsolatban.

Forrás: propeller.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: