Otthon / Programajánló / Egész napos horvát hagyományőrzés Vízváron
A kép forrása: Google Maps

Egész napos horvát hagyományőrzés Vízváron

Május 14-ére, egész napos horvát rendezvényt szervez a vízvári nemzetiségi csoport, melyre hivatalos a barcsi Podravina Együttes is – mondta el Csende Jánosné, a Barcsi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Elnöke a Dráva Hullám Melózáró című műsorában hétfőn – írja a barcsihirek.hu hírportál. 

 

„ Dráva menti kapcsolatok az Európai Unióban” címmel várják a vendégeket a nemzetközi eseményre. A vízvári elnök asszony nagyon jó kapcsolatokat ápol a szomszédos horvát településekkel, így azok is képviselik magukat. Legutóbb pl. a gyerekek találkoztak Horvátországban, akkor a magyarok horvát műsorral, a horvát gyerekek magyar műsorral álltak színpadra.”

A Barcsi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta azt is, hogy március másodikán Gyurgyevácon járt a hagyományőrző csoport, ahol a horvátországi Szentgyörgyvár rendezett nemzetiségi találkozót. Ezt követően Drávasztárára utaztak, ahol Húsvét utáni szombaton rendezik a hagyományos kulturális találkozót. Most pedig Sellyére készülnek, ott május 21 lesz a horvát nap, 22-én pedig országos zarándoklaton vesznek részt, melynek ezúttal a helyszíne Máriagyűd.

Forrás: barcsihirek.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A gyönyörűen felújított Csiky Gergely Színház aktuális műsora.

https://diszevad.csiky.hu/musor/januar/ TG Facebook Comments

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: