Otthon / Migráció / Eltűnt a rendőrség honlapjáról a kormányt cáfoló közlemény
A kép forrása: 24.hu

Eltűnt a rendőrség honlapjáról a kormányt cáfoló közlemény

Már nem elérhető a rendőrség honlapján Tiborcz Jánosnak, a vas megyei rendőrfőnöknek a nyilatkozata, ami megcáfolta, amit Lázár János mondott a csütörtöki Kormányinfón. Lázár tényként beszélt arról, hogy a szakközépiskola tornacsarnokában kézilabdázó lányokat “molesztálták, illetve zaklatták az ott elhelyezett bevándorlók, ezt ez ügyeletes tiszt figyelmeztetésére sem hagyták abba”. Sőt, a miniszter azt is mondta, hogy a migránsok betörték az ablakot, ezért a lányoknak abba kellett hagyniuk az edzést.

Az Atv.hu csütörtökön írt arról, hogy Körmenden „botrányt okoztak a migránsok a körmendi menekülttáborban. A kézilabdás lányokat megbámuló bevándorlók betörték a befogadó állomással szomszédos sportcsarnok ablakát.” Ezt a hírt cáfolta a rendőrség honlapján a megyei rendőrkapitány. A legújabb fejlemény pedig az, hogy a rendőrség estére elérhetetlenné tette Tiborcz nyilatkozatát, azt csak az internet őrizte meg.

Tiborcz János rendkívüli sajtótájékoztatón és közleményben ezeket mondta:

  • Az incidens nem a tornateremben történt, hanem azon kívül.
  • Nem történt tettlegesség a helyszínen, a lányokat a migránsok egy csoportja megbámulta, fizikailag senkit sem bántalmaztak.
  • Nem tudni arról, hogy az ablakot berúgták. Senki sem látta hogyan történt az eset. Mivel az ablakok eleve repedtek voltak, az sem biztos, hogy azok rongálás miatt törtek be.
  • Nem kellett senkit, sehonnan kimenekíteni.

A Körmendi Rendőrkapitányság rongálás szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Körmend polgármestere is azt mondta a helyi rendészeti szakközépiskolában történtekkel kapcsolatban, hogy

az ATV internetes portálján megjelent híradások nem a valóságot tükrözték, rémhírkeltőek és alkalmasak arra, hogy a város jó hírét, valamint a körmendiek biztonságérzetét is rontsák.

A fideszes Bebes István erről pénteken rendkívüli sajtótájékoztatóján beszélt, amelyen felszólította a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot: vizsgálja ki minden részletre kiterjedően mindazt, ami a helyi rendészeti szakközépiskolában történt, találják meg a tetteseket, de azt is derítsék ki, hogy ki lehetett a forrása azoknak „a valótlan tartalmú információknak”, amelyek a sajtó egy részében megjelentek.

Az Atv.hu  pénteken  újabb cikket jelentett meg , amelyben újabb tanúk erősítik meg a körmendi migráns-sztori részleteit. A tanúk hitelességét ugyanakkor gyengíti, hogy nem nevezi meg őket, az egyik kézilabdás lány anyja szólal meg, aki állítólag látta az esetet, illetve egy másik kézis meg nem nevezett hozzátartozója. Egy másik tanú Tompa László, a Pro Körmend Városszépítő Egyesület önkormányzati képviselője, aki nem látta a dolgokat, viszont állítólag szembetalálkozott a rendészeti szakközépiskola ügyeletes tisztjével, aki éppen jelentette az esetet felettesének.

Forrás: index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kiutasították az országból babócsai migránsokat

A migránsokat három évre kiutasította a bíróság hazánk területéről. Az ítélet jogerős lett, mert az …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: