Otthon / Kultúra és Tudomány / Kifogta a harcsák Moby Dickjét
A kép forrása: kemma.hu

Kifogta a harcsák Moby Dickjét

A tatabányai horgász Franciaországban, a Rhone folyó deltájában fogta a kapitális harcsát, mely annyira nehéz, hogy kiakadt tőle a mérleg. A halból azonban nem lesz harcsapaprikás.

Az Index.hu számolt be olvasói levél alapján a gigafogásról. A tatabányai horgász péntek éjszaka fogta az óriási halat. Négy tanú előtt megmérték, hogy pontosan mekkora az állat. A harcsa hossza 2 méter 70 centi, tömege ismeretlen, mert a mérleg 130 kilónál kiakadt – de Varga szerint nem sokkal lehet több, 130-140 kiló közé saccolja.

“Fogalmam sincs, hogyan bírtam ezt betenni a csónakba” – mondta az Indexnek arra utalva, hogy egyedül volt, amikor a harcsa ráharapott a műcsalira.

A portál szerint élő csalival fogtak már nagyobb harcsát (2 méter 73 centiset jegyez az IGFA nevű horgászszervezet), de műcsalis kategóriában szinte biztosan ez az új rekord. Illetve valószínűleg ez az eddigi legnagyobb szürkeharcsa, amit valaha pergetve fogtak. A pergetés azt jelenti, hogy a horgász egy vergődő kishal mozgását és vibrációját utánzó műcsalit (wobblert) húz a vízben, és így próbálja rávenni a ragadozó halakat, hogy harapjanak.

Vargának egyébként a peca az élete, horgásztúra-vezető, évek óta a Magyar horgász szakírója, nemsokára könyve is megjelenik. Emellett van egy Facebook-oldala, “Harcsák és wobblerek” címmel – fotónk is innen származik.

A harcsa egyébként jól van, a méricskélés után visszaengedték a vízbe. Varga Vilmos pedig mostantól minden “ki fogta a legnagyobb halat” versenyt meg fog majd nyerni…

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

60 éve állt egy galériában a 400 éves „hamisítvány”, nemrég kiderült, eredeti Rembrandt – 24.hu

Az egyesült államokbeli Allentown galériájában már több mint 60 éve állt egy közel 400 éves …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: