Otthon / Napi filmajánló / Napi filmajánló: A dzsungel könyve
A kép forrása: filmrakat.hu

Napi filmajánló: A dzsungel könyve

A dzsungel könyve című 2016-os filmben az élőszereplős felvételek elegyednek az elképesztő, fotorealisztikus számítógépes grafikával, amelyek a legmodernebb technikát felhasználva hívják életre a dzsungellakó állatokat. A Vasember-t is jegyző Jon Favreau ezúttal Rudyard Kipling klasszikusából forgatott filmet, amelyet a Disney azonos című animációs filmje inspirált. Rudyard Kipling eredetileg novellagyűjteményként írta a Dzsungel könyvét, amelyet 1894-ben adtak ki.

 A kaland során Maugli, akit farkasok neveltek, a félelmetes tigrissel Sir Kánnal találja magát szembe. Mivel a rettentő ragadozón korábban már komoly sebeket ejtett az Ember, ellenségként tekint a fiúra. Maugli ezért elhagyja az egyetlen otthont, amit eddig ismert és egy lenyűgöző utazásra indul, amely során önmagát is jobban megismerheti. Szigorú mentora, Bagira a párduc és a szabad szellemű medve, Balu társaságában Maugli a dzsungel számos lakójával találkozik, akik nem biztos, hogy a legjobb szándékkal közelítenek a fiúhoz.

Az eredeti változatban olyan sztárok kölcsönzik hangjukat a dzsungel lakóinak, mint az Oscar-díjas Ben Kingsley (Bagira), a szintén Oscar-díjas Lupita Nyong’o (Raksha), és a díjjal szintén kitüntetett Christopher Walken (King Louie). A további szereplők olyan hírességek hangján szólalnak meg, mint Bill Murray (Balu), Scarlett Johansson (Ká), Idris Elba (Sir Kán) vagy Giancarlo Esposito (Akela).

Forrás: filmrakat.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Napi filmajánló: Pofa be

              Pofa be! Tais-toi!, francia akció-vígjáték, 85 perc, 2003 …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: