Otthon / Migráció / Visszaküldhetik a migránsokat Magyarországra az osztrákok
A kép forrása: internet

Visszaküldhetik a migránsokat Magyarországra az osztrákok

Menekültügyi “vészhelyzet” esetén Ausztria visszaküldheti a migránsokat a határról Magyarországra – erősítette meg szerdán az osztrák belügyminisztérium az APA hírügynökség kérdésére.

Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter a Der Standard című osztrák újság szerdai kiadásában elmondta: Magyarország a migránsok visszaküldése szempontjából biztonságos országnak számít.

Hozzátette, hogy ezért adott esetben vissza lehet küldeni a menekülteket. Sobotka szerint a magyar igazságügyi miniszter Budapesten biztosította őt arról, hogy Magyarország “biztonságos harmadik országnak” számít.

Wolfgang Sobotka (MTI/EPA)
Wolfgang Sobotka (MTI/EPA)
Az osztrák parlamentben április végén fogadták el a menekültügyi törvény szigorítását, amelynek egyik kulcseleme, hogy a bécsi kormány parlamenti jóváhagyással “vészhelyzetet” hirdethet a közrend és a belbiztonság veszélyeztetettsége esetén.

Ez gyakorlatilag azt jelentené, hogy ez idő alatt a törvényben meghatározott szűk személyi kört leszámítva még a menekültstátusért folyamodó bevándorlókat sem fogadnák az országban.

Osztrák rendőrök ellenőrzik a járműveket a Hegyeshalom és Miklóshalma (Nickelsdorf) közötti határátlépési pontnál. (MTI/Koszticsák Szilárd)
Osztrák rendőrök ellenőrzik a járműveket a Hegyeshalom és Miklóshalma (Nickelsdorf) közötti határátlépési pontnál. (MTI/Koszticsák Szilárd)

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kiutasították az országból babócsai migránsokat

A migránsokat három évre kiutasította a bíróság hazánk területéről. Az ítélet jogerős lett, mert az …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: