Otthon / Ország-Világ / Felgyújtottak egy török stadiont
A kép forrása: internet

Felgyújtottak egy török stadiont

Hárman súlyosan megsérültek egy törökországi stadionban, amikor egy focimeccs után a csalódott szurkolók gyújtogatni kezdtek. Lángolt a lelátó de ez sem volt elég: tüzet gyújtottak a pályán is.

 Röviddel azután, hogy a bíró lefújta a meccset, a feldühödött szurkolók törni, zúzni és gyújtogatni kezdtek az eskişehiri Atatürk Stadionban.
A helyi csapat, az Eskişehirspor kikapott egy isztambuli csapattól, és kiesett a török labdarúgó-bajnokság élvonalából. A csalódott szurkolók előbb apróbb tüzeket gyújtottak a lelátón, majd több százan betódultak a pályára, felborították a kapukat, majd egy hatalmas tüzet is gyújtottak. Mindent beledobtak, ami a kezük ügyébe került, székeket, hirdetőtáblákat.
Három embert kórházba kellett szállítani, miután az 1953-ban épült stadiont vandál módon rongálni kezdték. Volt, aki füstmérgezést kapott.

A tűzoltók csak azután kezdték megfékezni a lángokat, hogy a szurkolók elhagyták a stadiont. A sportlétesítményben egyébként ez volt az utolsó mérkőzés, az épületet ugyanis lebontják, a helyén parkot hoznak létre. Az Eskişehirspor pedig kapott egy újonnan épített, 33 ezer férőhelyes stadiont.

Isztambulban is égtek a lángok. A Beşiktaş szurkolói örömtüzeket gyújtottak, mert a csapat hét év után ismét megnyerte a török bajnokságot.

Ugráltak, énekeltek, táncoltak majd a csapat fekete-fehérbe öltözött szimpatizánsai zászlókkal, fáklyákkal vonultak végig a városon.

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: