Otthon / Ország-Világ / Így zárul az edzőteremből kinézett Down-szindrómás fiú sztorija
A kép forrása: internet

Így zárul az edzőteremből kinézett Down-szindrómás fiú sztorija

Az interneten indult és úgy tűnik, itt is ér véget annak a Down-szindrómás fiúnak a története, akit más vendégek panaszai miatt kinéztek egy budapesti konditeremből. Reagált ugyanis a fejleményekre a fiú bátyja, aki továbbra sem okolja az edzőterem tulajdonosát. Ő viszont „az elpusztítására indított hadjáratról” beszél, amiért helyreigazítást követel a “mocsok bulvártól”.

Mint ahogy megírtuk, eredetileg csak arról szerette volna megkérdezni ismerőseit egy fiatal férfi a Facebookon, tudnak-e olyan edzőtermet, ahol nem zavar másokat fogyni vágyó öccse – csak azért, mert Down-szindrómás. A média azonnal vitte tovább a sajnos nagyon is tipikus megkülönböztetés történetét, a hvg.hu megtalálta a családot és az edzőterem tulajdonosát is, és ellenpéldaként írtunk egy pont nemsokára megnyíló, integrált edzőteremről is.

A virtuális népharag egyetlen nap alatt elképesztő módon söpört végig a neten: özönlöttek a kinézett fiút támogató üzenetek és tényleges támogatások is, miközben – valószínűleg az anyázó, felelősségre vonó kommentek hatására – törölte Facebook oldalát az érintett edzőterem. Több edzőterem is felajánlotta, menjen hozzájuk sportolni a fiút, aki azért kezdett szülői kíséretben sportolni járni, hogy „eltüntesse a nagyhasát”.

A történet vége tökéletesen kiolvasható két bejegyzésből, egyikben a Down-os fiú bátyja reagált a tulajdonos nyilatkozatára. Az edzőterem vezetője ugyanis a botrány kirobbanása után már azt állította, hogy nem tiltották ki a fiút, viszont a vendégek részéről “olyan visszajelzések is érkeztek, amik elmarasztalóak”, márpedig ez egy közösség, és nekik „ehhez kell igazodniuk”. Arra is hivatkozott, hogy egy edzőterem veszélyes üzemnek számít, mindenesetre szerinte az volt a hiba, mikor „a józan ész érvei” ellenére az elején igent mondott arra, hogy hozzájuk járjon.

A hvg.hu-nak ezen kívül azt is felhozta indokként, hogy ez a mozgásforma nem is tesz jót a Down-szindrómás fiúnak.

A család köszöni, hogy időt szánt rájuk

„Az öcsém nem köz- és önveszélyes, nem hangoskodó, jól szocializált. Kizárólag szüleim kíséretével látogatta a termet, a házirend maradéktalan betartása mellett. Ahogy eddig, továbbra sem célom támadni a termet vagy annak tulajdonosát, aki a kezdetektől segitőkész és nyitott volt. Korrektül elmondta, hogy személyi edzőként nem tudja felügyelni, de szívesen megmutogatja melyik gépet hogyan használják. Rendszeresen rájuk is nézett, amikor ott volt. Köszönöm, hogy szánt időt a testvéremre. Üzleti okokat szem előtt tartva hozott egy döntést, ezt is tökéletesen megértjük” – írta.

Szerinte a testvérét valóban nem kitiltották, csak éppen „megkérték, hogy ne menjen többet”. Ezt megelőzően viszont a tulajdonos nem jelezte a szüleinek, hogy bármi probléma lenne, „bizonyos eszközöket ne használjanak, vagy menjenek más időpontban, esetleg egészségügyileg túlterhelő ez az öcsém számára”- tette hozzá.

“Mocsok bulvár”- igazságot követel az edzőterem tulajdonosa

Ezzel párhuzamosan a saját oldalán a tulajdonos is kommentálta a pénteki botrányt. „Mocskos média! Mocskos bulvár! Nem fogok megtörni a mocskos hazugságoktól a fenyegetésektől és az ellenem indított hadjárattól! Magyarázkodnom kéne, mint aki bűnös,de nem fogok. Jót akartam, de behúztak a csőbe” – írta a tulajdonos, aki korábbi nyilatkozatakor azt kérte a hvg.hu-tól, ne írjuk ki a nevét.

„El akarnak törölni minket,de ilyen facebookos posztok kevesek lesznek. Eddig nagyon ideges voltam,meglepett a hadjárat, amit az elpusztításomra indítottak” – reagált, azzal, hogy most már nem érdekli mindez, aki „ismeri, tudja, hogy milyen”. Végül hozzátette: „akik felelősek ezért azokat sem fenyegetem,de helyreigazítást fogok eszközölni mindenhol. Legyen igazság!

Forrás: hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: