Otthon / Ország-Világ / Német alkancellár: vissza kell vonni az Oroszország elleni szankciókat
A kép forrása: internet

Német alkancellár: vissza kell vonni az Oroszország elleni szankciókat

Sigmar Gabriel német alkancellár, gazdasági miniszter, a szociáldemokrata párt (SPD) elnöke szerint fokozatosan vissza kell vonni az Oroszország elleni európai uniós szankciókat.

A Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint az alkancellár hangsúlyozta, hogy az elszigetelés politikája nem vezet tartós eredményre, de az Oroszországhoz fűződő kapcsolatokat csak akkor lehet rendezni, ha Oroszország is betartja az ukrán válság rendezéséről kötött minszki megállapodást.

Ezért az uniós szankciókat a megállapodás végrehajtásával együtt, lépésről lépésre kell visszavonni – mondta Sigmar Gabriel a fórumon, amelyen részt vett Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter is.

A 2. mecklenburg-elő-pomerániai német-orosz vállalkozói találkozót (Russlandtag) megnyitó beszédében Erwin Sellering tartományi miniszterelnök kiemelte, hogy a német és az orosz partnerek “türelmetlenül várják, hogy végre megszűnjenek a szankciók”, és tovább mélyíthessék a gazdasági együttműködést.

Németországnak és az EU-nak ismét jó, partneri kapcsolatot kell folytatnia Oroszországgal – hangoztatta az SPD-s politikus.
Az Oroszországba irányuló német export tavaly 21,8 milliárd eurót tett ki, ami 40 százalékos csökkenés a szankciók előtti utolsó évhez, 2013-hoz képest. Az import 29,8 milliárd eurót tett ki, 30 százalékkal csökkent 2013-hoz képest.

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: