Otthon / Ország-Világ / Iszlám Állam-módszerrel “büntette” társát két diák egy budapesti általános iskolában
A kép forrása: hvg.hu

Iszlám Állam-módszerrel “büntette” társát két diák egy budapesti általános iskolában

A 13 éves gyerekeket a frissen kinevezett igazgató büntetésképpen ugyanúgy letérdepeltette és zsákot húzott a fejükre, ahogy ők tették autistának mondott társukkal. Az iskolafenntartó visszahívta a posztjáról.

Az Iszlám Állam kivégzéseit idéző módszerrel kínozta társát két 13 éves gyerek egy budapesti általános iskolában tavaly decemberben. Letérdepeltették, majd zsákot húztak az Origo cikke szerint autista gyerek fejére. Azt játszották, hogy ők a terroristák, társuk pedig az áldozat.

Válaszul az intézmény igazgatója – akit egy órával az eset után neveztek ki – a szemet szemért, fogat fogért elvet követve ugyanígy járt el dolgozószobájában a két kegyetlenkedő tanulóval: letérdepeltette őket, és zsákot húzott a fejükre.

Napokkal később felhívta az érintett gyerekek szüleit, és el is mondta nekik, hogy milyen retorzió érte a fiaikat. Válaszul a szülők feljelentették őt.

Bár a hírportál információi szerint a rendőrség május 10-én bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást az ügyben, az iskola fenntartója soknak érezte az igazgató eljárását, és visszahívta őt a posztjáról. Azóta is tanár az érintett iskolában, kollégái egyébként kiálltak mellette.

Az eset óta a terroristát játszó gyerekek és áldozatuk sem jár már az intézménybe. Az igazgatói iroda pedig üres, mert a megbízott vezető nem foglalta el.

Forrás: hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: