Otthon / Migráció / Túl sok migránst fogad be Európa a dalai láma szerint
A kép forrása: internet

Túl sok migránst fogad be Európa a dalai láma szerint

A migrációról, az iszlámról és száműzetéséről beszélt a dalai láma a Frankfurter Allgemeine Zeitung német lapnak adott interjújában, melyben kritikus hangnemet ütött meg az Európát sújtó, főként arab országokból érkező bevándorlási hullámmal szemben.

Európa túl sok migránst fogadott be, akiknek rövid időn belül vissza kellene térniük hazájukban, hogy újjáépítsék a háborúk alatt lerombolt országukat – mondta Tibet első számú spirituális vezetője a FAZ kedden megjelent interjújában.

A dalai láma egy tibeti ünnepen vesz részt (Fotó: EPA/SANJAY BAID)
A dalai láma egy tibeti ünnepen vesz részt (Fotó: EPA/SANJAY BAID)

“Mikor a menekültek szemébe nézünk, főleg a gyermekek és a nők szemébe, átérezzük a fájdalmukat” – mondta a vallási vezető, aki maga is száműzetésben él az észak-indiai Dharamszala városában immár 57 éve.

Amellett, hogy kötelességünk megsegíteni a rászorultakat, azt sem szabad elfelejtenünk, hogy már eddig is túl sokan jöttek át Európába – szögezte le.

A vallási vezető szerint párbeszédet kell kezdeményezni az Iszlám Állammal, csak így lehetne véget vetni a vérontásnak.

“Csak átmeneti megoldás lehet a migránsok befogadása”

Aggodalmát fejezte ki a hatalmas méretű migrációs hullám miatt, amely szerinte arab területté fogja változtatni Európát és Németországot, ha hagyják.

A szerzetes szerint csak átmeneti befogadás lehet a megoldás a bevándorlási hullámra, hiszen ha végleg itt maradnak a migránsok, azzal egyik fél sem jár jól: Európa elveszíti identitását, a migránsok pedig sosem tudnak visszatérni hazájukba, hogy kivegyék részüket országuk újjáépítéséből, és újra otthonra leljenek.

Az iszlámról is kifejtette véleményét: úgy tartja, aq muszlim hit is a szeretetre épüol, néhány radikális csoport rémtettei miatt nem szabad elítélni egy egész közösséget. Arra is emlékeztetett, hogy a keresztények, de még a buddhisták között is lehet találni rossz, erőszakos embert.

Nem akar dalai lámaként újjászületni

Tibet első számú spirituális vezetője már 57 éve él száműzetésben Indiában. Ha ő dönthetne, szíve szerint visszatérne Tibetbe, de Indiában is boldogan fogja leélni maradék éveit.

Azt mondta, nem akar mindenképpen dalai lámaként újjászületni, bár tudja, hogy halála után reinkarnálódni fog. Azt szeretné, hogyha az ő ciklusával érne véget a dalai lámák hagyománya.

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kiutasították az országból babócsai migránsokat

A migránsokat három évre kiutasította a bíróság hazánk területéről. Az ítélet jogerős lett, mert az …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: