Otthon / Kultúra és Tudomány / Az acélnál 10x erősebb anyagból lesznek a Magyarországra is tervezett vákuumvasút kabinjai
A kép forrása: hvg.hu

Az acélnál 10x erősebb anyagból lesznek a Magyarországra is tervezett vákuumvasút kabinjai

A fejlesztők Vibranium névre keresztelték az elsők közt Magyarországra is tervezett újfajta vonat burkolatánál használt új anyagot.

 

Nemrég mutatta be a Hyperloop Transport Technologies azt a különleges anyagot, amivel a Magyarországra is tervezett vákuumvasút kabinjait vonják majd be. A fejlesztés a Vibranium nevet kapta, amit a fejlesztők Marvel képregényvilágából kölcsönöztek. Egész pontosan az Amerika Kapitány pajzsáról, ugyanis emiatt lesz szupererős és ellenálló a felszerelés.

A Hyperloop Tech fejlesztése az alumíniumnál 8-szor, az acélnál pedig 10-szer erősebb, míg előbbinél másfélszer, utóbbinál ötször könnyebb. Az anyag a tervek szerint nemcsak védelmet nyújtana, de vezeték nélküli kapcsolat segítségével adatokat is küldene a kabinok legfontosabb paramétereiről. Ezek alapján a rendszer tudná, hogy milyen a hőmérsékletük, stabilitásuk, valamint, hogy sérültek-e. Amennyiben igen, a további problémák elkerülése okán azonnal ki lehetne emelni a rendszerből, hogy elküldjék egy alaposabb átvizsgálásra és javításra.

Forrás: hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

60 éve állt egy galériában a 400 éves „hamisítvány”, nemrég kiderült, eredeti Rembrandt – 24.hu

Az egyesült államokbeli Allentown galériájában már több mint 60 éve állt egy közel 400 éves …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: