Otthon / Ország-Világ / Orbán nagyon fél – állítja a pszichológus
A kép forrása: internet

Orbán nagyon fél – állítja a pszichológus

Az Orbán-rezsim bukása után kiderül, hogy Sancho Panza királyságában éltünk – mondja Dr. Varga Zoltán pszichológus, aki 50 éve foglalkozik pszichoterápiával. Szerinte a bukás pillanata bármikor eljöhet, valószínűleg olyan ok robbant majd, amire addig senki se gondolt.

A Vasárnapi Híreknek nyilatkozva Varga Zoltán úgy fogalmazott: a hatalom személyiségtorzító hatása annál súlyosabb, minél „egyszerűbb,” kevésbé differenciált személy kezébe kerül. „Nem tudom elképzelni, hogy az angol királynő szotyolát köpködjön Ascotban, hogy bármelyik civilizált ország vezetője a parlamentben a neki feltett kérdésekre szinte soha nem válaszol, vagy hogy – nyilvános adatokkal bizonyíthatóan – rendszeresen valótlan dolgokat állít az ország nyilvánossága előtt” – mondta el a lapnak.

A szakember, aki dolgozott börtönben, országos gyermekpszichológiai ambulancián, orvostanhallgatókat és leendő pszichológusokat oktatott a SOTE-n, vitába száll azokkal, akik „rendkívüli politikai tehetségként” említik Orbánt. Szerinte ha a politika a közügyek racionális módon történő intézésének tudománya, akkor miniszterelnök nem tekinthető politikusnak. Politikusként semmi se sikerült neki. Miközben harsog felénk, hogy a reformok működnek, nem léteznek reformok – állítja. Szerinte a nemzetközi fórumokon Orbán végzetesen nevetségessé tette magát, lejáratta az országot. Úgy látja, nyilvános beszédeinek színvonala aggasztóan leromlott: „Közállapotainkra jellemző, hogy a sajtó a ‘gazdaállaton’ és az ’emberjogi falkákon’ rágódik. Könnyen lehet, hogy Orbánnak fogalma sincs róla, hogy Hitler használta ezt a gazdaállat kifejezést. Sokszor derült már ki, hogy nem egy polihisztor”.

Szerinte Orbán nagyon fél: „Egyre nő a hatalomtól, miközben egyre többen tudják, hogy ez színjáték. A világ valóban professzionális, valódi hatalommal rendelkező emberei összesúgnak mögötte, ha meglátják. Emberünk ezt mélyen elrejtve maga is sejti.” A pszichológus tart tőle, valamilyen módon meg fog roppanni a kormányfő, mert a képességeihez képest hatalmas terhet cipel. Amit csinál, az a világ szempontjából periférikus dolog, de az ő személyiségéhez képest ez sok.

Attól tart, az Orbán-érának nem tud békésen vége lenni. A pillanat bármikor eljöhet, valószínűleg olyan ok robbant majd, amire addig senki se gondolt. Azután mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy Sancho Panza királyságában éltünk egy darabig – állítja Varga Zoltán.

Forrás: 168ora.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: