Otthon / Ország-Világ / Gyalázatos dolgot állítanak a magyar rendőrökről
Fotónk illusztráció (Fuszek Gábor)

Gyalázatos dolgot állítanak a magyar rendőrökről

Először állítólag menekültek mondták, majd elkezdett terjedni a közösségi portálokon az a hír, hogy június 1-jén magyar rendőrök kövekkel dobálták meg és kényszerítették vissza a Tiszába iraki migránsok egy csoportját és egy férfi emiatt meg is halt.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) tudni szeretné mi történt, a rendőrség kategorikusan visszautasítja az alaptalan vádakat. Ráadásul a kődobálásról szóló állítások azután láttak napvilágot, hogy kiderült: a rendőrség éppen kimentett egy anyát és gyermekét a vízből.

Az tény azonban, hogy egy 22 éves szíriai férfi a vízbe fulladt. Az ő halálának körülményérre kíváncsi az UNHCR.

A rendőrség válaszolt a vádakra

“A rendőrség visszautasítja az egyik közösségi portálon terjedő közlésben foglalt minden olyan állítást, amely szerint magyar rendőrök kővel dobálták meg 2016. június 1-jén Röszke külterületén, a Holt-Tiszán csónakkal átkelő illegális bevándorlókat. Az állítás minden alapot nélkülöz.

A portál állításával ellentétben a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség vízi járőrei 2016. június 1-jén 6 óra 30 perckor öt emberre lettek figyelmesek, akik a Holt-Tiszán keresztül próbáltak Magyarországra jutni. A rendőrök az iraki családot kimentették a vízből.

A rendőrség az Alaptörvényben meghatározott feladatát a jogszabályoknak megfelelően végzi. A rendőri intézkedéseket a törvényesség, a szakszerűség és az arányosság elvének betartásával hajtja végre, különös figyelemmel az illegális bevándorlókkal szemben tanúsítandó emberséges, emberi méltóságukat tiszteletben tartó bánásmódra.”

Forrás: blikk.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: