Otthon / Barcsi hírek / Ander Balázs: Nem kormányzati zsúrpubinak való vidék II.
A kép forrása: internet

Ander Balázs: Nem kormányzati zsúrpubinak való vidék II.

Ander Balázs országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán osztotta meg legújabb parlamenti felszólalását, amelyhez azt írta, hogy ígéretéhez híven – folytatja a napirendi után kis

valóságismereti sorozatát. 

A tizennégy órányi ülésezés után (bizottsági, frakció, plenáris) végén invitálta a mindennapok világától elszakadt, elefántcsonttoronyba zárkózott politikusok tagjait a vidéki Magyarország rögvalóságának felfedezésére – írta a képviselő.

Engedelmükkel, folytatom napirend utáni kis valóságismereti sorozatomat, amelyben a kormányzati zsúrpubikat invitálom egy valóban nem nekik való vidékre.
Oda, ami a belpesti romkocsmák füves szdsz-es filoszainak a barbár mucsa, nekik meg terra incognita, azaz pont olyan ismeretlen föld, mint a feketék lakta Közép-Afrika, a londoni kávéházak egzotikumra éhes törzsközönsége számára Livingstone expedíciója előtt.
Szóval, miután a kormányzati zsúrpubik kisujjukat előírás szerint eltartva, elfogyasztották a kétség kívül kiváló konyhát vivő parlamenti Vadász terem ebédjét, mondjuk Szent Jakab kagylót, chilis, kucsmagombás barackraguval, zöld spárgával és rizottóval, tehetnének egy kalandtúrát oda, ahol, hó végén, már a zsíros kenyérnek is előre köszönnek a népek, mert akkora tisztelettel viseltetnek iránta.
Ezt a fogást egyébként a begyűjtött szórólapról lestem le, kulináris újításként, a gasztroforradalom jegyében pedig kucsmagomba helyett stílszerűbb lenne a pöfeteg gomba használata.
Egyébként serény fogyasztóvá válnának ám a bennszülöttek vidéken, és örömest tolnák a globalizáció rút szekerét a Somogyban is.
De még jó, hogy a kormány figyel, és az alacsonyan tartott bérek és nyugdíjak gyeplőjével imígyen legalább a gaz imperialistákkal sikerül kibabrálni.
Hiszen az országos átlaghoz képest majd húsz százalékkal valamint csaknem egytizeddel alacsonyabb megyebeli bérek és nyugdíjak nagy fogyasztói virgonckodást nem tesznek lehetővé, hiába válnának lelkes consumerré mondjuk a derék csokonyavisontai vagy éppen homokszentgyörgyi polgárok.
Persze, a halmozottan hátrányos térségeknek is megvan a maga előnye.
Míg Matolcsyék MNB-s alapítványa 280.000 forintos négyzetméteráron kénytelen valamirevaló, és az urak persze hogy jogos, kicsit sem túlzó igényeit kielégítő szőnyegeket vásárolni nemrég szerzett négymilliárdos villájába, addig Somogyaracsban már fél millióért komplett családi házat is vásárolhat a bátor beköltöző.
Csak aztán igyekezzen, ne hagyja sokáig üresen a portát, mert bizony könnyen meglehet, hogy szemvillanás alatt széthordják. Ahogy tették azt korábban teljes utcasorral Somogyszilben is a rombolásban különös ügybuzgalmat tanúsító pajkos kis bontópallérok.
Tehát ha valamelyik kormányzati zsúrpubi lát némi ingatlanbefektetési fantáziát a térségben, akkor rajta!
Rinyabesenyőben már palotát kaphat egy olyan alig viseltes Silka zakó árából, mint amit ifjú miniszterük a kukába hajított.
Annyiból, amennyit pedig a Magyar Nemzeti Bank által kétségkívül nyomós érvek alapján beszerzett 30 milliós Steinway zongora kóstál, még talán egész Bertalanpusztát is felvásárolhatná.
És ha már a szocialista zöldbárók nyomdokain haladva, a mostani földprivatizáció során a vidéket még inkább a haverok cselédjévé züllesztették, akkor elég egy-két kisebb alaptörvény-módosítás, aztán a jobbágyság is visszaállítódik.
De huncutabb kedvű kormányzati zsúrpubi akár a jus primae noctis, tehát az első éjszaka jogának feltámasztását is kezdeményezheti.
Annak pedig, hogy ne kelljen ilyesmit hallgatni a kormánypárti oldalon, lenne egy a fejét a homokba dugó strucc módszerénél jobb megoldása is.
A kormányzati zsúrpubik és zsúrpapik csatlakozzanak az ismerd meg hazádat mozgalomhoz és ne csak szalagot átvágni menjenek vidékre.
Ugyan kétségtelenül libidónövelő lehet egy-egy avatóceremónia, de azért hallgassák csak meg a pár száz lelkes zsákfalvak polgármestereinek véleményét is, akik talán hasznos ötletekkel tudnának szolgálni az üvegbúra alól szalajtott mindentudó miniszteriális ficsúroknak.
Igaz, lehet, előtte néhány dühösebb polgármester cizellálatlan tanácsokkal is ellátná őket arra nézvést, hogy akkor most mit is csináljanak, mondjuk a helyükben, egy 400 fős településen hatvan közmunkással, amikor szociális földet meg nem kapott a falu, mert az ugye kellett a mindenkori hatalom cimboráinak.
És ezek a mérges polgármesterek kérdeznének is.
Mindenek előtt azt, miként lehetséges, hogy a néhol csupán 5-10 fő / négyzetkilométerenkénti népsűrűség, tehát elképesztő földbőség dacára, a zéró társadalmi felelősségérzettől áthatott, luxusterepjárós zrt-döbrögik miért csak a támogatásokat markolják föl, és miért nem adnak munkát még az évszázad alatt harmadára apadt lakosságnak sem.
És ugyan törvényszerű, hogy az enyves mancsok összeragadjanak, de ha nyilvánvaló, hogy a munkanélküliségtől fuldokló somogyi községekben már most is magas részarányt képviselő cigányság száma robbanásszerűen tovább fog nőni, akkor hogyan fogják megoldani az integrációjukat, ha nem engedik el az út a munka világába programból a lopás világába utat törő cigányvezető kezét?
Vagy a kormányzati zsúrpubik amúgy büdösnek érzik az ezzel való foglalkozást, és ha süllyedő Atlantiszként merül el a szociokulturális gettóvá váló vidék, akkor majd ficsúros eleganciával elhúzzák a csíkot Ibizára?

Ander Balázs országgyűlési képviselő – Jobbik-frakció

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kiürült a kaposvári kórház beteg gyermekeinek kincsesládája, így segíthetünk megtölteni!

A Nevetnikék Alapítvány régóta jelen van a kaposvári kórház gyermekosztályán, és a kincsesládáikból már rengeteg …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: