Otthon / Ország-Világ / Több mint tíz halottja van az isztambuli merényletnek
A kép forrása: twitter

Több mint tíz halottja van az isztambuli merényletnek

A legfrissebb hírek szerint 11 halálos áldozata van az Isztambul belvárosában elkövetett robbantásnak. A halottak között hét rendőr és négy civil van. 36-an megsérültek. Az M1-en megszólaló magyar szemtanú szerint két rendőrségi busz lehetett a célpont, egy robbanószerrel megrakott jármű kanyarodhatott ki eléjük.

Pokolgépes támadást követtek el egy autóval Isztambul belvárosában a készenléti rendőrség egyik járműve mellett. A legfrissebb hírek szerint a merényletnek 11 halálos áldozata van. A halottak között hét rendőr és négy civil van. 36-an megsérültek.

A detonáció a közismert Fedett Bazártól mintegy egy kilométerre, a Vezneciler metróállomás közelében következett be, a város szállodákkal teli kerületében. A helyszínre több mentőautót vezényeltek. A környéket a hatóságok lezárták.

A kép forrása: twitter
A kép forrása: twitter

A török sajtó szerint a merénylet a törökországi kurd kisebbség autonómiájáért fegyveres felkelést folytató szakadár Kurdisztáni Munkáspártra (PKK) vall, mivel más terrorszervezetekkel ellentétben ők támadásaikkal nem kifejezetten turistákat, hanem a török biztonsági erőket, így a rendőrség tagjait veszik célba.

A kép forrása: twitter
A kép forrása: twitter

Isztambulban legutóbb május 12-én történt hasonló eset az ázsiai oldal külvárosi részén, akkor 8-an sebesültek meg.

A kép forrása: twitter
A kép forrása: twitter

Az M1-en nem sokkal 9 óra előtt megszólalt egy magyar szemtanú, aki a közeli szállodában lakik. Ő úgy tudja, két rendőrségi busz elé kanyarodhatott ki egy robbanószerrel megrakott jármű, a detonáció az első buszban nagyobb, a másodikban kisebb károkat okozott. A BBC híradása szerint vagy az Iszlám Állam vagy a kurdok állhatnak a merénylet mögött.

A rendőrségi busz megcélzása egyértelműen a Kurdisztáni Munkáspártra vall, a májusi támadásukat is hasonló célpontok ellen intézték – mondta az M1 ankarai tudósítója. Véleménye szerint nem beszédes, hogy eddig senki sem vállalta magára a robbantást, mivel ezt általában a támadás után pár nappal szokták megtenni. A rendőrség egyelőre a környező három utcát lezárta egy második esetleges robbantás miatt.

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: