Otthon / Ország-Világ / Pókok tízezrei estek az égből Tasmániában
Fotó: Ken Puccetti

Pókok tízezrei estek az égből Tasmániában

Egy esőzések miatt elárasztott tasmániai város lakóinak nem csak a vízzel kell szembenézniük. Pókok tízezrei lepték el a házakat és fákat az árvíz után, mintha az égből potyogtak volna.

A jelenség nem ritka Ausztráliában, neve is van: angolul mass-ballooningnak, tömeges léghajózásnak hívják a jelenséget. Az általában a talaj közelében élő pókok veszély esetén magasabbra másznak, hogy mentsék életüket. A lehető legmagasabb pontot próbálják kinézni környezetükben, hogy aztán egy apró pókhálóba kapaszkodva a szélre bízzák magukat és messzire repüljenek.

Gyakori jelenség ez mindenhol, de nem vesszük észre, mert egy-egy pók túl apró ahhoz, hogy bárkit is zavarjon. Árvíz idején azonban pókok ezrei, tízezrei léghajóznak, elég látványos és rémisztő jelenséget okozva ezzel.

Fotó: Ken Puccetti
Fotó: Ken Puccetti

Ez történt most Tasmániában, több tízezer pók próbált elmenekülni és új lakhelyet keresni magának. A képeket a már megtelepedett pókok hálóiról készítette egy helyi lakos, Ken Pucetti.  Ő azt mesélte a lapoknak, hogy tele volt pókhálóval a ruhája és rengeteg pókot söpört le magáról, miközben fényképezett.

Forrás: index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: