Otthon / Ország-Világ / Dúró Dóra: stratégia kell az iskolai erőszak visszaszorítására
A kép forrása: internet

Dúró Dóra: stratégia kell az iskolai erőszak visszaszorítására

A Jobbik az iskolai erőszak visszaszorítását célzó stratégia kidolgozására kéri az Emberi Erőforrások Minisztériumát.

Dúró Dóra, a Jobbik frakcióvezető-helyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelt: a hétfői pesterzsébeti eset – ahol szülők bántalmaztak egy tanárnőt – igazolja, hogy az iskolai erőszak mértékét nem sikerült csökkenteni és ma is releváns probléma. Mint mondta, iskolás évei során a gyerekek fele lesz erőszak áldozata és a pedagógusok nagy része is érintett.

Értékelése szerint az erőszak az egyik kiváltó oka a spontán szegregációnak, ezért az Európai Bizottságnak inkább innen kellene megközelítenie a kérdést, hiszen sokan az erőszak folyamatossága, mértéke miatt hagyják el az intézményüket. Ez azoknak a családoknak büntetés, akik biztonságos körülményeket szeretnének gyermekeiknek – tette hozzá.

A jobbikos politikus szükségesnek tartotta, hogy az oktatási jogok biztosának 2000-ben készült felmérését újra elvégezzék, a tárca pedig a pedagógusok, a szociális szféra, a rendőrség, a polgárőrség, az ügyészség és a bíróság bevonásával stratégiát készítsen.

Kitért arra is, hogy a kérdésben nem lehet megkerülni a cigány-magyar együttélés problémáját. A felmérésből az derül ki, hogy ahol magasabb a cigányság népességaránya, ott gyakoribb az erőszak – fejtette ki, jelezve: a szakiskolákban, illetve az észak-kelet magyarországi régióban több az eset.

A jobbikos javaslatok közé sorolta, hogy az iskolapszichológusok számát ne a gyerekek létszámához kössék, erősítsék a pedagógusok jogköreit, legyen erőteljesebb rendészeti jelenlét, a sorozatosan erőszakos diákok pedig eltávolíthatók legyenek az intézményből.

Dúró Dóra újságírói kérdésre elmondta: mind Novák Előd, mind Vona Gábor pártelnök arra bíztatta, hogy maradjon tisztségeiben és folytassa munkáját, így mindent megtesz azért, hogy erre képes legyen.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: