Otthon / Migráció / Figyelmeztette a keleti országokat Renzi
A kép forrása: internet

Figyelmeztette a keleti országokat Renzi

“A keleti államok, amelyeket Európa megmentett a válságtól, ugyanazok, amelyek ma falakat emelnek és erkölcsi leckét adnak a migrációról, nem törődve azzal, hogy egy gyerek a tengerbe fullad-e vagy sem” – idézte Matteo Renzi olasz miniszterelnököt a La Repubblica balközép olasz napilap vasárnap.

Matteo Renzi hozzátette: nem törődik a kelet-európai országok kritikáival. “Az olasz értékek szerint a gyereket meg kell menteni és jövőt kell neki adni” – hangsúlyozta az olasz kormányfő a migránsokra utalva, akik a Földközi-tengeren kelnek át. Matteo Renzi hangsúlyozta, hogy az EU tagállamaiban terjedő populizmussal szemben “működő Európát” kell felmutatni.

Matteo Renzi olasz kormányfő. EPA/LAURENT DUBRULE
Matteo Renzi olasz kormányfő. EPA/LAURENT DUBRULE

Megismételte már többször hangoztatott véleményét, miszerint az Európában támadó terroristák nem kívülről érkeztek, hanem az európai nagyvárosok peremén nőttek fel. Az olasz miniszterelnök szerint ezért minden biztonságra és védelemre fordított euróval egy időben ugyanennyit kell fordítani az európai társadalom szélén élők kulturális felzárkóztatására is.

Matteo Renzi egy héttel az olasz önkormányzati választások második fordulója előtt figyelmeztetett, hogy a Róma főpolgármesteri székére eséllyel pályázó 5 Csillag Mozgalom (M5S) Európa-ellenes párt, amely az euróból való kilépésért gyűjt aláírásokat.

Az olasz miniszterelnök bejelentette, hogy törvénnyel akarja korlátozni a miniszterelnöki mandátumok számát. Javaslata szerint egy olasz politikus se foglalja el két alkalomnál többször a miniszterelnöki széket “a felelősségteljes politika és a politikai személycsere biztosítása érdekében”. Matteo Renzi az egykori hétszeres olasz kormányfő Giulio Andreotti mondását idézte, mely szerint a politika felőrli a politikusokat.

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kiutasították az országból babócsai migránsokat

A migránsokat három évre kiutasította a bíróság hazánk területéről. Az ítélet jogerős lett, mert az …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: