Otthon / Dél-somogyi hírek / Ander: Azt ugye tudják, hogy most tízezer vasutasnál rendesen kihúzták a gyufát?
A kép forrása: youtube.com

Ander: Azt ugye tudják, hogy most tízezer vasutasnál rendesen kihúzták a gyufát?

Ander Balázs, a Barcson élő jobbikos országgyűlési képviselő, aki egyben a legaktívabb somogyi honatya is  az Országgyűlésben – a tavaszi ülésszak végén, az utolsó felszólalására az urizáló kormány fékevesztett tehervonatként dübörgő munkásellenessége késztette – írta a képviselő a facebook-oldalán.

Ander szerint különösen érződik a MÁV területén mindez, ahol a dolgozók sokszor azzal kénytelenek szembesülni, hogy az arccal a vasút felé szlogent felváltotta a háttal a vasutasok felé valósága. Múlt hét kedden fogadta el a kormánypárti többség a 2017-es költségvetést megalapozó salátatörvényt, amelyben megváltoztatták a munka törvénykönyvét.

Ander Balázs országgyűlési képviselő
Ander Balázs országgyűlési képviselő

A Dél-somogyi honatya megemlíti azt is, hogy a miközben a kormány a saját oligarcháitól semmit sem sajnál, és még a gázszerelőből vasútépítővé lett felcsúti polgármester ügyvédje is 180 millió forintot kaszál a vasúttal kötött szerződéseiből, addig a vasutasoktól a nyomorúságos alapbért kiegészítő pótlékot is elveszeik.

A barcsi képviselő viszonyításképpen Andy Vajna kaszinóbizniszes osztalékát említi meg, amely hatmilliárd, a tízezer készenléti munkakörben robotoló vasutas túlórapénze három évre ötmilliárd forint.

Ander Balázs szerint jól látható az, hogy a Fidesz-kormánynak ki ér többet. A Jobbik számára viszont mindez felháborító, visszataszító, és elfogadhatatlan! 

 

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kiürült a kaposvári kórház beteg gyermekeinek kincsesládája, így segíthetünk megtölteni!

A Nevetnikék Alapítvány régóta jelen van a kaposvári kórház gyermekosztályán, és a kincsesládáikból már rengeteg …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: