Otthon / Ország-Világ / Bulvár / Drámai felvételek: Pistorius műlábai nélkül botorkált tárgyalásán
Pistorius a bíró kérésére bemutatja, hogyan tud műlábai nélkül járni (Fotó: MTI/EPA/Siphiwe Sibeko)

Drámai felvételek: Pistorius műlábai nélkül botorkált tárgyalásán

Kétségbeesett felvételeket örökítettek meg a hatszoros paralimpiai bajnok ítélethirdetésének második fordulóján: a barátnője meggyilkolásával vádolt olimpikon megalázkodva, műlábai nélkül botladozva könyörgött kegyelemért.

Drámai fordulatot vett a hatszoros olimpiai bajnok Oscar Pistorius szerdai ítélethirdetése : miután ügyvédje azzal érvelt, hogy a sportoló műlábai nélkül nem lett volna képes szándékosan ártani barátnőjének, Reeva Steenkampnak, a bíró felszólította, hogy mutassa be, hogy pontosan mire gondol, látni akarta, hogyan tud Pistorius “lábak nélkül járni”.

A szándékos emberölésben bűnösnek talált Pistorius izzadt pólóban, vörösre sírt szemekkel a korláthoz sétált, ahol levette mindkét műlábát, majd megkezdte a drámai bemutatót – írta a Daily Mail.

Pistorius a bíró kérésére bemutatja, hogyan tud műlábai nélkül járni (Fotó: MTI/EPA/Siphiwe Sibeko)
Pistorius a bíró kérésére bemutatja, hogyan tud műlábai nélkül járni (Fotó: MTI/EPA/Siphiwe Sibeko)

Drámai pillanatok a tárgyalóteremben

A helyi televíziós csatornák élőben sugározták, ahogy a dél-afrikai futó megpróbál esés nélkül, amputált lábain sétálni.

A tárgyalóteremben tomboltak az indulatok: Pistorius családja, barátai, rajongói és a többi szemlélődő is sírva fakadt a jelenet láttán. Többen hangosan felzokogtak, mikor a megalázott, magasságától “megfosztott” sportoló odatámolygott a bíró elé
Nem tudott egyenesen megállni, egy kamerásnak kellett odalépnie hozzá, hogy ne essen el.

A megszégyenített olimpikon nem tudott a bíró szemébe nézni, tekintetét a földre szegezte, miközben ügyvédje azt bizonygatta, hogy védence nem akar hírneve mögé rejtőzni.

 

Meggyilkolt barátnőjének apja engedte ki

A jelenet egyik legkínosabb pillanata talán az lehetett, mikor a meggyilkolt barátnő apjának, Barry Steenkampnak fel kellett állnia ahhoz, hogy Pistorius kiférjen mellette és elhagyja a tárgyalótermet.

Az olimpiai bajnok műlábú futó 2013. február 14-én éjjel több lövéssel végzett barátnőjével, akit állítása szerint betörőnek vélt. A pszichológus szerint a sportoló súlyos depresszióval küzd, amin csak rontott az elzárás.

Forrás: hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Várkonyi Andrea: Amikor megismertem Lőrincet, minden olyan magától értetődővé vált

„Nagyon jó érzés, hogy egymásra találtunk Lőrinccel. Így, pár héttel az esküvő után olyan jó …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: