Otthon / Ország-Világ / Hamarosan eldől, szabadlábra kerülhet-e egy háromszoros gyilkos
A kép forrása: internet

Hamarosan eldől, szabadlábra kerülhet-e egy háromszoros gyilkos

A Skála-gyilkosság egyik elkövetője feltételes szabadságra bocsátásának ügyét két hét múlva tárgyalják – mondta a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI érdeklődésére szerdán.

Juhászné Prágai Erika közölte: elkészült a szakértői vélemény, és az ügyben a büntetés-végrehajtási bíró június 29-ére tűzött ki tárgyalást, amelyet a Szegedi Fegyház és Börtön épületében tartanak meg.

Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a Budai Skála áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint több ember, így egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt.

Márciusban a büntetés-végrehajtási bíró első fokon döntött a férfi feltételes szabadságra bocsátásáról, amelynek időtartalmát tíz évben határozta meg, és erre az időre elrendelte pártfogói felügyeletét. A bíróság az elítéltnek külön magatartási szabályokat írt elő, amelyek megszegése esetén – ügyészi indítványra – a feltételes szabadság megszüntethető.

Az ügyészség fellebbezése nyomán a Szegedi Törvényszék három bíróból álló másodfokú tanácsa – megalapozatlanság miatt – hatályon kívül helyezte a döntést. A tanács előírta, hogy a megismételt eljárásban szakértői véleményt szerezzenek be az elítélt személyiségszerkezetéről is.

Forrás: propeller.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: