Otthon / Sportos / Az izlandiak magabiztosak: ellenünk jutnának tovább
A kép forrása: internet

Az izlandiak magabiztosak: ellenünk jutnának tovább

A portugálok utáni 1-1 után az izlandiak már ellenünk szeretnék biztosítani nyolcaddöntős szereplésüket az izlandiak az Európa-bajnokságon. Azzal számolnak, hogy ha szombaton, Marseille-ben megveri a magyarokat, már biztosan nem kell majd hazautaznia a csoportkör végén.

“Egy győzelemnek elégnek kell lennie a továbbjutáshoz, de szeretnénk minél előbb pontot tenni erre a kérdésre, és a következő találkozón kiharcolni a 16 közé kerülést” – nyilatkozta Gylfi Sigurdsson, az izlandiak középpályása.

Hemir Hallgrímsson szövetségi kapitány szerint a portugálokkal szemben kiharcolt döntetlennek azért is van komoly értéke, mert a játékosok idegileg már nem görcsölnek annyira, mint az első mérkőzés előtt, írja az MTI.

“Az mindig jó, ha már van egy pontunk, és egy kicsit nyugodtabban vághatunk neki a következő meccsnek. Ennek az egy pontnak önbizalom-növelőnek kell lennie, a magyarok elleni győzelem pedig valószínűleg továbbjutást érne” –  – mondta a szakember, aki a svéd Lars Lagerbäckkel közösen irányítja az izlandi válogatottat.

Hallgrímsson dicsérte az izlandi szurkolókat, akik szerinte olyan remek hangulatot teremtettek Saint-Étienne-ben, hogy a játékosok úgy érezték, mintha otthon futballoztak volna.

A magyar válogatott Ausztria 2-0-s legyőzésével rajtolt, így most vezeti az F csoportot. Szombaton Portugália Ausztriával találkozik, jövő szerdán pedig a magyarok a portugálokkal, Izland pedig az osztrákokkal játszik majd.

Forrás: index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Egy orosz tornász az Ukrajna elleni invázió támogatását szimbolizáló Z betűvel a dresszén állt ukrán versenytársa mellé a dobogón

Ivan Kulijak orosz tornász viselkedését sokkolónak nevezték. A szombati versenyt az ukrán Kovtun Illija nyerte …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: