Otthon / Ország-Világ / A Jobbik azonnal hazahívja Orbánékat Franciaországból a Rogán-botrány miatt
A kép forrása: alfahir.hu

A Jobbik azonnal hazahívja Orbánékat Franciaországból a Rogán-botrány miatt

A Jobbik a rendszerváltás óta történt legsúlyosabb korrupciós ügynek tartja azt, hogy Portik Tamás Rogán Antal ellen vallott pénteken a Fővárosi Törvényszéken, hiszen egy aktív minisztert neveztek meg konkrét bűncselekmény kapcsán.

Mint megírtuk, Portik egy olyan ügyben tanúskodik, ami csupán két politikus közéleti odaszólogatásából indult: a pert Rogán Antal volt V. kerületi polgármester, jelenleg a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter azért indította Juhász Péter V. kerületi önkormányzati képviselő, az Együtt párt társelnöke ellen, mert az azt írta róla, hogy egy bűnöző. A tárgyaláson erre Juhász beidéztette tanúnak Portikot, hogy alátámassza: Rogán szerinte tényleg bűnöző.

Az ex-maffiózó tanú, akit a TEK tucatnyi kommandósa vitt be a bíróság épületébe, többek között arról beszélt, hogy Rogán Antalnak egy belvárosi Fidesz-irodában tízmillió forintnyi eurót adott egy zacskóban, valamint kiépült üzlet volt, hogy az V. kerület polgármestere áron alul értékesít ezen körnek önkormányzati ingatlanokat, amiket aztán busás haszonnal eladhatnak.

A kép forrása: alfahir.hu
A kép forrása: alfahir.hu

Portik Tamás tanúvallomása után a Jobbik rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a belvárosi Cukor utcai Fidesz-iroda előtt, ahol a Portik-Rogán ügylet megtörténhetett. Szilágyi György jobbikos parlamenti képviselő közölte:

Orbán Viktornak és a kormány tagjainak azonnal haza kell indulniuk Gordon Ramsay franciaországi méregdrága étterméből, jöjjenek haza az Eb-ről, a Jobbik pedig kezdeményezi, hogy a parlament tartson rendkívüli ülésnapot, ahol az érintetteknek magyarázatot kell adniuk arról, amit Portik mondott.

A képviselő azt mondta, ezzel a gyanúval az is kijelenthető, hogy

Magyarországnak jelen pillanatban maffiakormánya van. Olyan maffiakormánya, amely összejátszva az alvilággal, üzletszerűen és széles körben lopja meg az országot, károsítja meg a közvagyont, a magyar embereket.

Szilágyi György felhívta a figyelmet arra is, hogy most lehetőség lenne egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítására, amely teljes körűen kivizsgálná az ügy hátterét. A jobbikos politikus szerint ha Rogán Antal nem tudna magyarázatot adni Portik vádjaira, akkor azonnal le kellene mondania miniszteri székéről és képviselőségéről is.

Bordeaux, 2016. június 14. Orbán Viktor miniszterelnök (b), Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere (j2) és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke (j) a lelátón a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja elsõ fordulójában játszott Ausztria - Magyarország mérkõzés alatt a Bordeaux-i Stadionban 2016. június 14-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Bordeaux, 2016. június 14. MTI Fotó: Illyés Tibor

Rogán Antal eddig következetesen tagadta még azt is, hogy ismerné Portik Tamást, és a pénteki tárgyalás után is arra emlékeztetett közleményében az irányítása alatt álló Miniszterelnöki Kabinetiroda, hogy az egykori Laborc-Portik találkozóról készült jegyzőkönyv szerint Portik azt vállalta még Gyurcsányék alatt, hogy fideszes politikusokról gyűjt vagy gyárt terhelő információkat, és Rogán esete is csupán erről szól.

A Fidesz-frakció pedig közleményben reagált Szilágyi szavaira, tudják, még mindigkovácsbéla.

 Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: