Otthon / Sportos / Felhőszakadás, jégeső is lehet vasárnap
A kép forrása: internet (illusztráció)

Felhőszakadás, jégeső is lehet vasárnap

A jobbára fátyolfelhős éjszakát követően vasárnap napközben dél felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet.

Délelőtt még csak délen helyenként, délutántól dél felől egyre többfelé várható zápor, zivatar, az Alföldön és a Dél-Dunántúlon heves zivatar is lehet felhőszakadással, jégesővel.

Reggelig gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, vasárnap azonban az északkeleti, északi szelet már élénk, nyugaton olykor erős, zivatarok környékén viharos széllökések is kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 25 és 31 fok között várható, északkeleten lesz a legmelegebb.

Hétfőn hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Éjszaka sokfelé, reggel, délelőtt főként északon, később szórványosan várható zápor, zivatar.

Napközben a Dunántúlon 21 és 27 fok közötti hőmérséklet várható, nyugaton lesz a hűvösebb, az ország többi részén 27, 31 fok valószínű.

Kedden az ország nagy részén sok napsütés várható, akár 32 fok is lehet.

 MTI

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Egy orosz tornász az Ukrajna elleni invázió támogatását szimbolizáló Z betűvel a dresszén állt ukrán versenytársa mellé a dobogón

Ivan Kulijak orosz tornász viselkedését sokkolónak nevezték. A szombati versenyt az ukrán Kovtun Illija nyerte …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: